Nyheter

Nytta blandat med nöje på årlig kick-off

I början på februari samlades ett 80-tal personer på Loka Brunn för Bergholms årliga kick-off. Speciellt för denna gång var att helgen efter två informativa dagar kulminerade i en uppskattad fest för att fira företagets 25-årsjubileum. 

Kick-offen inleddes med genomgång av försäljningsstatistik, årets nyheter, aktuella kampanjer och kommande marknadsaktiviteter. Det var också ett av de tillfällen under året då i princip alla återförsäljare och partners samlas på en och samma plats.
– Det är viktigt att alla får möjlighet att ge feedback på vad vi har gjort och det som planeras framåt och det här är ett bra tillfälle för det, säger Lars Bergholm, VD på Bergholm. 
På plats fanns också representanter från Morelo och Knaus, som pratade om sin respektive utveckling, samt Inaca, CI och Wasa Kredit. 

Under dag två visades nyheter från leverantörerna upp, bland annat Knaus Saint & Sinner och Weinsberg CaraTwo 500 QDK. Den sistnämnda är en bra familjevagn som spås bli en storsäljare, bland annat tack vare sitt attraktiva pris. 

På fredagen anslöt ytterligare ett 40-tal gäster för att medverka på jubileumsfesten. Kvällen inleddes med fördrink, följt av en femrätters middag som övergick i en uppskattad fest. Temat var färgglatt och stämningen på topp.
– Vi hade inte varit där vi var idag om det inte vore för våra partners. Många har varit med länge men vi ser också hur det kommer in nya ansikten i företagen vi arbetar med. Det finns ett jätteintresse hos andra och tredje generation, vilket gör oss väldigt glada och positiva inför framtiden, berättar Lars Bergholm.


Säsongspremiär för gone camping!

Ni missar väl inte Gone Camping som har säsongspremiär
imorgon klockan 18.30 på TV8? Reseprogrammet som sätter
upplevelser och aktiviteter i fokus. 

Besök gonecamping.se för filmer och reportage
från resmål och upplevelser i Sverige och Europa.Stort intresse för fritidslivet på CMT-mässan

Nio dagar. 2000 utställare från hundra länder. 235 000 besökare.
Det är siffror som sammanfattar årets upplaga av CMT – världens största mässa för turism och nöje, som hölls i Stuttgart 14–22 januari.

Semestersegmentet är brett och bland utställarna fanns allt från länder, campingar, resebyråer, hotell och spa till äventyrsresor – och såklart husvagnar och husbilar.
– Det märktes tydligt att intresset för fritidsfordon är stort och den delen av mässan har vuxit de senaste åren, berättar Lars Bergholm, vd på Bergholm.

En nyhet är att Knaus kommit igång med Volkswagen som chassi-leverantör. Det innebär bland annat att husbilarna framöver kommer att kunna ha fyrhjulsdrift.
– Det är något som vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda på sikt, säger Lars Bergholm.

Redan nu visade många av utställarna modeller inför 2018, vilket tyder på att man räknar med att produkterna säljer slut under säsongen.
– Det är första gången vi har kunnat se så mycket från kommande modellår hos så många leverantörer. Premiärerna brukar komma först i september, säger Lars Bergholm.

CMT pågick under nio dagar och besöktes tack vare sitt breda utbud av människor i alla åldrar. Och att engagemanget för fritidslivet är stort kan än en gång konstateras:
– Vi besökte mässan under måndag-onsdag och det var väldigt mycket folk även då, trots att det var mitt i veckan, avslutar Lars Bergholm.Husbilar mötte ny målgrupp i Nordstan

Nyligen ringlade köerna utanför åtta husbilar från Knaus långa inne i köpcentret Nordstan i Göteborg. Då tog Bergholm och återförsäljaren Codat nämligen husbilarna till allmänheten under en fyra dagar lång utställning.
– Det var en succé, intresset var enormt! berättar Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Vanligtvis ställs fritidsfordon ut på mässor där många redan äger eller funderar på att skaffa ett fritidsfordon. Den här gången var syftet att möta en helt ny målgrupp som aldrig tidigare satt sin fot i en husbil. Det faktum att frågorna som ställdes skiljde sig från andra mässor visade att den önskade målgruppen hade nåtts.

– Den klart vanligaste frågan var ”kan jag köra den här på vanligt b-körkort?”, men många undrade också hur mycket vatten som ryms, hur många bältade platser som finns, hur tung husbilen är och hur värmesystemet fungerar, berättar Conny Axebrink, säljare på Codat Husbilar.

Eftermarknaden pågår fortfarande
Även om minimässan är över har Codat ännu kontakt med besökare från Nordstan. Ett antal personer har redan varit inne för att få offert. Och även om det inte var syftet med utställningen såldes en bil på plats under helgen, en Knaus Van I 650.
– Det var en kund vi aldrig hade träffat, och som inte varit i kontakt med någon hos oss tidigare, berättar Conny Axebrink.

Gynnar även andra återförsäljare
Det verkar också som att utställningen i Nordstan i förlängningen kan gynna återförsäljare i andra delar av Sverige.
– Under helgen pratade jag med folk från hela landet och kunde hänvisa dem till närmaste återförsäljare för uppföljning, berättar Patrik.

Dessutom är det flera andra av Bergholms återförsäljare som börjat fundera på hur de skulle kunna göra något liknande på sin ort under lågsäsong.
– Så vem vet vart nästa minimässa kommer att äga rum! avslutar Patrik Jonsson.Bergholm ser tillbaka på 2016

Året närmar sig sitt slut och samtidigt som vi blickar framåt mot ett spännande 2017 ser vi tillbaka på det gångna året. Totalt har våra återförsäljare levererat över 900 fordon från modellår 2016 till nya ägare. Här nedan hittar du andra fakta från året som gått.

Årets mest sålda husbil: Knaus Sky TI 700MEG. En klassisk och mångsidig långbäddsbil med året runt-egenskaper för alla väder. 

Årets mest sålda husvagn: Knaus Sport 500 EU. En lättdragen vagn som är perfekt för två personer, men som också har plats för gäster 

Årets familjevagn: Knaus Scandinavian Selection 590UK. En husvagn som fick en helt ny design 2016 och är anpassad för camping året runt och kul under alla förhållanden. 

Årets nyhet: Knaus Travelino. En helt ny konstruktionsteknik gör husvagnen väldigt lätt utan att inkräkta på komfort eller rymlighet. En fullfjädrad vagn med fjädervikt.

Årets trend: De kompakta ”plåtisarna” blir allt mer populära. De är platseffektiva och bekväma – både att vistas i och att resa i.

Årets värsting: På Elmia Husvagn Husbil presenterades nya Morelo Empire Liner – ett riktigt lyxåk!

Mest såld på Elmia: Knaus Scandinavian Selection 590UK.a

Hitta din närmaste återförsäljare

Våra många återförsäljare finner du i stort sett över hela Sverige. Från Luleå i norr och ända ner till de sydligaste delarna av landet.

Copyright © Bergholm 2017. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på hemsidan.