Nyheter

Ha en härlig campingsommar!

Semestern närmar sig men fritidsbranschen går på högvarv. Häromveckan var vi på plats i Ullared och ställde ut en husbil och en husvagn i samband med att Husvagn & Camping gjorde turnéstopp på orten. Trots regn och blåsigt väder hade vi en ström av tappra besökare som kom för att titta på fordonen. 

Vi och våra återförsäljare har också hunnit besöka både CI i Italien och Knaus Tabbert i Tyskland för att se vad de hade att presentera inför modellår 2018. Det kommer många spännande nyheter som vi ser fram emot att visa upp på höstens mässor. Men först är det dags för lite efterlängtad sommarsol!

Vi vill önska er en riktigt härlig sommar och skickar med lite restips och sommarläsning från vår blogg. Vi hörs igen på andra sidan semestern!


Spännande nyheter från Knaus, Tabbert och Weinsberg

En topputrustad vagn från Weinsberg, en ny husbilsserie från Knaus och revolutionerande vagnen Deseo. Det är några av nyheterna hos Knaus Tabbert inför modellåret 2018. Årets handlardagar ägde rum i Bad Griesbach 18–20 juni och Bergholm med återförsäljare hade ett 50-tal nyfikna personer på plats.

I middagslokalen stod borden dukade inför presentationerna av det gångna året och vad som komma skall. Precis som vi märkt av här hemma bekräftade Knaus att försäljningen växer i stort sett i hela Europa, både när det kommer till husvagn och husbil.

På torget utanför Hotel Maximilian sken solen på de uppställda nyheterna. Husvagnar, husbilar och plåtisar i olika storlekar för olika behov. Den största nyheten är Knaus Deseo, som precis som förra årets nykomling Travelino byggts med en helt ny teknik som gör vagnen väldigt lätt. 

Populära Knaus Sport kommer i två nya modeller 500 UF och 540 UE. Båda är smidiga resevagnar med sittgrupp fram och panoramatak. En annan nyhet är att Weinsberg Caraone 740 kommer som topputrustad och redo för vårt kalla klimat bland annat med vattenburen golvvärme. Passar utmärkt för den stora familjen som är ute efter en högkvalitativ vagn. 

Knaus presenterade också en helt ny serie husbilar – L!VE. Serien innehåller tre bilar: TI, som är en halvintegrerad bil, Wave med fällsäng över dinetten, samt Traveller med en alkov. Utöver de nya modellerna har Knaus låtit uppdatera bilarnas färgsättning och dekor både interiört och exteriört.

Som vanligt kommer vi att visa upp nyheterna under Elmia Husvagn Husbil i september!


Helintegrerad Magis nyhet hos CI

I början av juni besökte vi italienska staden Monteriggioni, Italien för att närvara när CI och Roller Team presenterade sina nyheter inför 2018. 

Inför modellåret 2018 har hela Magis-serien designats om. Den största nyheten är att Magis kommer som helintegrerad, vilket varit efterfrågat. Andra nyheter är att plåtisen Kyros kommer i en modell som heter 4 och som har 145 l kyl som standard, vilket innebär rejält med kyl- och frysutrymme i en kompakt husbil. 

En ny bil som har en lite annorlunda planlösning går under namnet Triaca. Fokus ligger på det sociala och planlösningen har en stor umgängesdel och en nedfällbar säng. 

Hittills i år har försäljningen av husbilar från CI och Roller Team ökat kraftigt. Från januari till sista maj har vi i Sverige haft en försäljningsökning på 65 procent jämfört med samma period i fjol. Under besöket i Italien fick vi bekräftat att Sverige har en positiv försäljningskurva, och att vi ligger bra till jämfört med resten av Europa.


Intresset för fritidslivet ökar!

Idag uppmärksammade Aftonbladet TV fördelarna med husvagn och husbil. Lars Bergholm var med och pratade om det stora intresset för fritidslivet, vilka oskrivna regler det finns på campingplatser och vad som är bra att tänka på inför campingsommaren.

Se hela klippet här! http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/219084 Bra start på Fritidsmässan i Kristinehamn

Ytorna utanför Kristinehamns arena är ett hav av husbilar. En ledig Kristi Himmelfärdsdag och vackert väder lockade många besökare. Under kvällen stod Larz–Kristerz för underhållningen.
Igår var den första av fyra dagar på Fritidsmässan 2017.

Den moderna fotbollshallen i Kristinehamn har under ett antal dagar bytt skepnad. Istället för frisparkar, domarsignaler och hörnflaggor har en annan fritid tagit över. Elcyklar, Värmlands Turistbyrå – och givetvis en av landets största importörer av husvagnar och husbilar, Bergholm – finns på plats.
– Vi har uppemot 15 enheter på plats som vi förevisar. Jag är uppriktigt sagt förvånad över så många besökare första dagen. Det håller ju på ända till söndag, säger vd Lars Bergholm.
Inne i stan pågår samtidigt ”Fastingen” – en marknad som hade premiär i staden redan 1689.
– I fjol låg de båda arrangemangen två helger efter varandra. Jag tror det är riktigt bra att man i år kör samtidigt, det tjänar båda parter på, fortsätter Lars.

Utanför företagets välbesökta monter visar försäljningschef Patrik Jonsson stolt upp årets nummer av livsstilsmagasinet ”Vakna där du vill”.
Robin Falkenhem, ansvarig för premiummärket Morelo, har fullt upp med att visa och informera nyfikna – och kanske köpsugna –  det vassaste som finns i det som närmast kan beskrivs som en explosionsartad företeelse.
I tennishallen intill håller Husbilsklubben.se till. Bland annat väntar ett årsmöte under lördagen.
– Då föreningen startade 2006 var det nog ingen som trodde att vi på kort tid skulle ha 14 000 medlemmar. Eller att 585 husbilsekipage skulle anmäla sig till träffen här i Kristinehamn, säger Leif Edström, som är ordförande i föreningen, apropå det kraftigt ökade intresset för husbilar.

I medlemmarnas intresse ligger givetvis att förkovra fritidslivet på fyra hjul.
– En av de viktigaste frågorna handlar om att utöka antalet ställplatser i vårt land, att få de styrande att se husbilsbesökare som viktiga kunder för exempelvis restauranger och butiker och därmed generera intäkter för respektive kommun.
En nyligen gjord enkät gav entydiga resultat i vad man som semestrande husbilsägare önskar och var man vill göra sitt stopp.
– Vattenmiljö. Hav, hamn eller sjö, det toppar tillsammans med allt som är citynära med vad det innebär i form av matställen och shopping. Jag vill också poängtera den utveckling vi ser då det handlar om åldersstruktur på våra medlemmar. Om det tidigare var en majoritet av äldre personer är det idag betydligt fler yngre och barnfamiljer som väljer att tillbringa sin fritid i en husbil.

Bara ett par timmar efter öppnandet av Fritidsmässan börjar det bli trångt. Både på uppställningsplatserna utanför och inne i arenan.

Senare på kvällen är det dags för Lars–Kristerz att ta över underhållningen.

En fritidsmässa utöver det vanliga är igång.a

Hitta din närmaste återförsäljare

Våra många återförsäljare finner du i stort sett över hela Sverige. Från Luleå i norr och ända ner till de sydligaste delarna av landet.

Copyright © Bergholm 2017. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på hemsidan.