Nyheter

Läs sommarens Vakna där du vill-magasin!

Vakna där du vill-magasinet är vårt årliga livsstilsmagasin fyllt med restips och härliga reportage. I år innehåller tidningen bland annat ett antal smultronställen att besöka under sommaren, en intervju med Malin Berghagen, tips från husvagnsdoktorn och flera reportage om livet med husvagn eller husbil. Tidningen delas ut till campingplatser runt om i landet och du kan även hämta ditt eget exemplar hos någon av våra återförsäljare. En nyhet för i år är att du även kan läsa hela magasinet digitalt, det enda du behöver göra är att klicka här för att läsa Vakna där du vill 2018.


Två givande studiebesök

Bergholm har, tillsammans med ett 50-tal representanter från de 25 återförsäljarna, varit iväg på sin årliga sommarresa till Tyskland och Italien.
– Vi fick se ett antal mycket spännande produktnyheter för 2019, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm. 

Det har blivit en uppskattad tradition och angelägen uppdatering av de nyheter som finns i kommande modellprogram.
Likt tidigare startar resan med ett besök hos Knaus Tabbert i Tyskland och fortsätter sedan med en påhälsning hos italienska Trigano med sina varumärken CI och Roller Team.

– Jag tror och hoppas alla tycker det var lika givande även 2018. Att mer detaljerat få höra om kommande nyheter och att höra om vad som sker i branschen även i ett globalt perspektiv, betyder mycket. Dessutom kunde våra handlare redan på plats göra bokningar säger Patrik Jonsson på Bergholm.

Precis som de senaste åren genomförde Knaus sin presentation på eleganta och ståtliga Maximilian Hotel i Bad Griesbach.
– En av de stora nyheterna hos Knaus Tabbert var att bilarna framöver kan byggas även på Man-chassi och inte enbart från Fiat, vilket möjliggör att man kan välja antingen framhjulsdrift, bakhjulsdrift och inte minst fyrhjulsdrift. Likaså kommer Südwind i ett helt nytt utförande 2019. Modellen kommer i flera nya planlösningar, bland annat en serie där köket ligger längst fram och toa och dusch bak.

Efter det uppskattade besöket i södra Tyskland var det dags att bege sig till bedårande Florens i mellersta Italien och vid foten av Appeninerna för att hälsa på hos CI och Roller Team.
– Vi fick titta närmare på de nya och spännande serierna Roller Team Kronos och CI Elliot, två oerhört prisvärda modeller med hög standardutrusning bestående av bland annat solpaneler och backkamera. Dessutom med en ny sittgrupp som heter ”Face-to-face”, säger Patrik Jonsson och fortsätter:

Möjligen kommer några av de nya modellerna att visas upp redan på Noliamässan 5–12 augusti. Annars blir det premiär för ett flertal av dem på Elmia Husvagn Husbil efter sommaren (5-9 september).

 


Vi har fått en glimt av 2019

Här hemma i Sverige är vår- och sommarsäsongen 2018 i full gång men efter en tur till södra Europa står vi redan med ena foten i 2019. 

Nyligen besökte vi italienska Trigano som redan nu kunde visa en del prototyper inför kommande modellår. Vi kan avslöja att det kommer nyheter bland planlösningarna för både CI och RollerTeam men än är det för tidigt att berätta mer än så. Men tiden går fort och vi har redan påbörjat planeringen av vilka fordon som ska synas på mässor framöver, samtidigt som specifikationerna för Sverige diskuteras. Så planera redan nu in ett besök på någon av sensommarens mässor och följ oss för att få veta när husbilarna så småningom rullar in hos våra återförsäljare runt om i landet. 

Under vårt besök berättade Trigano även att koncernen avslutade 2017 som Europas största husbilstillverkare. Det är såklart glädjefyllt att representera den svenska marknaden samt att höra att de ser med stor tillförsikt på framtiden. Det gör såklart vi med och vår målsättning är att de italienska varumärkena ska växa vidare.


På besök hos Knaus Tabberts miljardinvestering

Drygt 1,3 investerade miljarder i sin uppgraderade fabrik. Så möter tyska Knaus Tabbert en explosionsartad efterfrågan av husbilar och husvagnar.
– Deras satsning är verkligen imponerande, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Bergholm från Kristinehamn, en av landets största importörer av husbilar och husbilar och med 25 återförsäljare i Sverige, har under fyra dagar varit på besök i södra Tyskland och i bayerska Jandelsbrunn, där Knaus Tabbert har sin fabrik.
Som minst sagt expanderar och utvecklar sin verksamhet. Hösten 2017 stod ett nytt center klart för exempelvis tillverkning, konstruktion, utveckling, teknik och utbildning. Där finns också kundcenter, fotostudio och showroom.
I februari 2018 invigdes vidare en andra produktionslina för husbilar och två nya band, som ersatte de tidigare för husvagnar.
Ett multiproduktionsband på 10 000 kvadratmeter, avsett för husbilar, husvagnar och Vans, finns också på plats sedan några månader tillbaka.

Den totala investeringen för uppgraderingen till Jandelsbrunn 5.0 uppgår till 130 miljoner euro.
– Knaus Tabbert har nästan fördubblat antalet producerade och sålda enheter sedan 2014, då de levererade de 13 000 fordon. 2018 hoppas vår leverantör av varumärken som Knaus, Tabbert, T@B och Weinsberg, uppnå 22 800, berättar Patrik Jonsson från Bergholm efter besöket på en av Europas modernaste i sitt slag.
Jonsson fortsätter:
– Under vårt besök har vi, utöver att beskåda den nya och fantastiska produktionsanläggningen, även tittat framåt och i möten diskuterat såväl 2019 som 2020 och 2021.

Den expansion och satsning som Knaus Tabbert genomfört gynnar naturligtvis även den svenska - och skandinaviska - marknaden och därmed Bergholm.
– De möter helt enkelt den ökade efterfrågan som finns. För vår del innebär det förhoppningsvis kortare leveranstider och att det blir enklare att få tag på nya produkter.


Lyckad comeback på Caravan Stockholm

Det har gått några år sedan Morelo senast fanns representerade på Caravan Stockholm. I år var det dags igen och 15-18 februari fanns fyra fina Morelo uppställda i monter A:29 på Kistamässan. Robin Falkenhem är försäljningsansvarig för Morelo Sweden och vi bad honom att berätta lite om mässan.

Hur var det att vara tillbaka?
Det var väldigt kul att medverka på mässan igen och träffa så många människor med intresse för husbilar och fritidslivet. Många är riktiga entusiaster och det är alltid rolig att komma ut och snacka lite husbil! Jag upplevde att det fanns ett stort intresse och vår monter var i princip full av besökare hela dagarna. Många gillar de här premiumbilarna, som har allt det där extra och som är väldigt lyxiga.

Vad tycker ni så här i efterhand?
Med de här produkterna tar det flera månader innan vi kan utvärdera fullt ut men vi är väldigt nöjda med resultatet! Intresset var stort, vi har sått några frön och vi har flera offerter ute.

Hur togs nya Empire emot? 
Som vi hade väntat oss var det många som tyckte att den är oerhört vacker. Den här modellen är ju mer kompakt och lättare än sina föregångare, vilket många uppskattar.

Har du något annat roligt att berätta från Caravan Stockholm?
Flera av våra Morelo-modeller har ju garage där du kan köra in en mindre bil. På mässan hade vi med oss en Mini Cooper för att visa på just detta - det var nog mässans mest fotograferade bil! Det är såklart många som tycker det är spektakulärt att kunna ha en bil i bilen.

Så, vad är på gång framöver för Morelo?
Det är en hel del på gång! En sak vi kan berätta om är att det till modellår 2019 kommer en utveckling av Loft-serien. Då blir det Loft Premium! Tittar vi event-mässigt är det Fritidsmässan i Kristinehamn i maj som är nästa utställning. 


a

Hitta din närmaste återförsäljare

Våra många återförsäljare finner du i stort sett över hela Sverige. Från Luleå i norr och ända ner till de sydligaste delarna av landet.

Copyright © Bergholm 2018. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på hemsidan.