Nyheter

Bergholm levererar på rekordnivå igen

Årets upplaga av Husvagn & Husbil på Elmiamässan är över. Då kan Bergholm räkna in nya rekordsiffror. 
Dessutom med stolthet skänka 167 000 till välgörande ändamål.

Lyxutrustade husbilar med extra allt eller miljötrendiga husvagnar i mindre format. Årets upplaga av Elmiamässan präglades av mångfald.
– Bredden på besökarnas olika intressen i år är spännande, säger Lars Bergholm, vd på importören Bergholm, sedan Nordens största mässa för husvagnar och husbilar är genomförd för det här året. 
Och den lockade återigen storpublik.
Över 36 000 kom till Elmia och Jönköping. Många av dem besökte den 4 000 kvadratmeter stora monter som Bergholm – en av landets största importörer av husvagnar och husbilar – byggt upp.
Där samlades ett 30-tal återförsäljare från hela landet tillsammans med personal från Bergholm för att visa upp ett antal nyheter för 2018 bland de 80 enheter som ställdes ut.

Vd Lars Bergholm:
– Ska vi tala om trend för året vill jag använda ordet bredd. Vi noterade ett väldigt stort intresse för Morelo, våra husbilar i lyxsegmentet. Men också en stor nyfikenhet på mindre husvagnar, kopplat till ett miljötänk. Många kör i dag hybridbilar vilka har en begränsad dragkapacitet och därmed ökar efterfrågan på lättare fritidsfordon. 

Besökarna i Bergholms monter fick naturligtvis möjlighet att ställa frågor, diskutera upplägg, informeras om alternativ och ta del av kunskap och expertis.
För att sedan åka hem och fundera på ett eventuellt inköp.
Andra slog till direkt under de fem dagar som mässan pågick. 
Det tog exempelvis 63 minuter sedan portarna slagits upp för allmänheten till det att första fordon fått en ny ägare.

Totalt sålde Bergholm, tillsammans med sina återförsäljare, 167 enheter under mässan.
– Ett fantastiskt resultat. Under tre av de fem dagarna var det rekordsiffror för vår del, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Då familjeföretaget från Kristinehamn, som firar 25-årsjubiluem 2017, gjort till en rutin att skänka 1 000 kronor för varje såld enhet till välgörande ändamål innebär årets succéförsäljning att organisationen Rädda Barnen får 167 000 kronor till sin verksamhet.
– Det är tredje året vi väljer att stödja Rädda Barnen i samband med mässan och totalt har vi haft den stora glädjen att bistå dem med närmare en halv miljon kronor. Jag lovar att det värmer i alla våra hjärtan, avslutar Lars Bergholm.


63 minuter tog det i år…

Husvagn & Husbil på Elmiamässan i Jönköping (6–10 september) – den största i Norden i sitt slag – är igång.

10.00 slogs portarna upp för allmänheten.

Knappt en timme senare var den första enheten såld från Bergholms superdesignade monter.

63 minuter tog det lyckliga köpare att bli innehavare av en Knaus Boxlife 600 Husbil.

Ett rekord att slå 2018.

Totalt sålda enheter senaste åren:

2014: 82.

2015: 124.

2016: 176.Både litet, lätt och lyxigt hos Bergholm på Elmia

I 25 år har Bergholm importerat husvagnar och husbilar.
I 25 år har Bergholm funnits med på Elmia i Jönköping.
Utan tvekan årets höjdpunkt för oss i den här branschen, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på det värmländska företaget.

1992 startade Olle Bergholm upp det som skulle komma att utvecklas till en av landets största importörer av husvagnar och husbilar. Sedan dess har familjeföretaget, som idag drivs av sonen Lars Bergholm tillsammans med försäljningschef Patrik Jonsson, varit en trogen gäst på Husvagn & Husbil på Elmia i Jönköping. En mässa som vuxit för varje år.

Den här gången visar Bergholm upp 80 enheter i den 4 000 kvadratmeter stora montern. Naturligtvis är ett stort antal av dem nyheter inför 2018 och med Sveriegpremiär på mässan.

Caraone 740 ICE från Weinsberg. Den familjevänliga husvagnen är anpassad för vårt skandinaviska klimat, bland annat genom vattenburen golvvärme. För den som vill ha äkta kvällsmys under mörka höst– och vinterkvällar går det även att beställa en variant med bekväm loungesoffa och tillhörande konstgjord öppen spis.

Morelo Empire Liner. En dröm till husbil som för cirka fem miljoner kronor innehåller allt man önska sig – plus en del man inte visste behövdes för ett behagligt liv på väg. I bagaget finns det dessutom plats för lilla Porschen eller varför inte en Mini Cooper?

Helt nya Deseo från Knaus finns än så länge bara i ett exemplar och det är med på mässan. Husvagnen är byggd med Knaus nya konstruktionsteknik som gör att vagnen är lätt samt att det finns funktioner man inte trodde var möjliga i en husvagn. Planlösningen passar bra för den aktiva som enkelt kan lasta in både cykel eller motorcykel eftersom hela vagnens bakstycke kan öppnas upp och här finns en inbyggd ramp.

Utöver alla nyheter inför nästa säsong kan man i vanlig ordning:
Umgås med vänner i årets happening.
Uppleva en äkta tysk oktoberfest redan i september.
Göra ett besök och bländas av den exklusiva Morelobyn på mässcampingen.


Ha en härlig campingsommar!

Semestern närmar sig men fritidsbranschen går på högvarv. Häromveckan var vi på plats i Ullared och ställde ut en husbil och en husvagn i samband med att Husvagn & Camping gjorde turnéstopp på orten. Trots regn och blåsigt väder hade vi en ström av tappra besökare som kom för att titta på fordonen. 

Vi och våra återförsäljare har också hunnit besöka både CI i Italien och Knaus Tabbert i Tyskland för att se vad de hade att presentera inför modellår 2018. Det kommer många spännande nyheter som vi ser fram emot att visa upp på höstens mässor. Men först är det dags för lite efterlängtad sommarsol!

Vi vill önska er en riktigt härlig sommar och skickar med lite restips och sommarläsning från vår blogg. Vi hörs igen på andra sidan semestern!


Spännande nyheter från Knaus, Tabbert och Weinsberg

En topputrustad vagn från Weinsberg, en ny husbilsserie från Knaus och revolutionerande vagnen Deseo. Det är några av nyheterna hos Knaus Tabbert inför modellåret 2018. Årets handlardagar ägde rum i Bad Griesbach 18–20 juni och Bergholm med återförsäljare hade ett 50-tal nyfikna personer på plats.

I middagslokalen stod borden dukade inför presentationerna av det gångna året och vad som komma skall. Precis som vi märkt av här hemma bekräftade Knaus att försäljningen växer i stort sett i hela Europa, både när det kommer till husvagn och husbil.

På torget utanför Hotel Maximilian sken solen på de uppställda nyheterna. Husvagnar, husbilar och plåtisar i olika storlekar för olika behov. Den största nyheten är Knaus Deseo, som precis som förra årets nykomling Travelino byggts med en helt ny teknik som gör vagnen väldigt lätt. 

Populära Knaus Sport kommer i två nya modeller 500 UF och 540 UE. Båda är smidiga resevagnar med sittgrupp fram och panoramatak. En annan nyhet är att Weinsberg Caraone 740 kommer som topputrustad och redo för vårt kalla klimat bland annat med vattenburen golvvärme. Passar utmärkt för den stora familjen som är ute efter en högkvalitativ vagn. 

Knaus presenterade också en helt ny serie husbilar – L!VE. Serien innehåller tre bilar: TI, som är en halvintegrerad bil, Wave med fällsäng över dinetten, samt Traveller med en alkov. Utöver de nya modellerna har Knaus låtit uppdatera bilarnas färgsättning och dekor både interiört och exteriört.

Som vanligt kommer vi att visa upp nyheterna under Elmia Husvagn Husbil i september!


a

Hitta din närmaste återförsäljare

Våra många återförsäljare finner du i stort sett över hela Sverige. Från Luleå i norr och ända ner till de sydligaste delarna av landet.

Copyright © Bergholm 2017. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på hemsidan.