Nyheter

Intresset för fritidslivet ökar!

Idag uppmärksammade Aftonbladet TV fördelarna med husvagn och husbil. Lars Bergholm var med och pratade om det stora intresset för fritidslivet, vilka oskrivna regler det finns på campingplatser och vad som är bra att tänka på inför campingsommaren.

Se hela klippet här! http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/219084 Bra start på Fritidsmässan i Kristinehamn

Ytorna utanför Kristinehamns arena är ett hav av husbilar. En ledig Kristi Himmelfärdsdag och vackert väder lockade många besökare. Under kvällen stod Larz–Kristerz för underhållningen.
Igår var den första av fyra dagar på Fritidsmässan 2017.

Den moderna fotbollshallen i Kristinehamn har under ett antal dagar bytt skepnad. Istället för frisparkar, domarsignaler och hörnflaggor har en annan fritid tagit över. Elcyklar, Värmlands Turistbyrå – och givetvis en av landets största importörer av husvagnar och husbilar, Bergholm – finns på plats.
– Vi har uppemot 15 enheter på plats som vi förevisar. Jag är uppriktigt sagt förvånad över så många besökare första dagen. Det håller ju på ända till söndag, säger vd Lars Bergholm.
Inne i stan pågår samtidigt ”Fastingen” – en marknad som hade premiär i staden redan 1689.
– I fjol låg de båda arrangemangen två helger efter varandra. Jag tror det är riktigt bra att man i år kör samtidigt, det tjänar båda parter på, fortsätter Lars.

Utanför företagets välbesökta monter visar försäljningschef Patrik Jonsson stolt upp årets nummer av livsstilsmagasinet ”Vakna där du vill”.
Robin Falkenhem, ansvarig för premiummärket Morelo, har fullt upp med att visa och informera nyfikna – och kanske köpsugna –  det vassaste som finns i det som närmast kan beskrivs som en explosionsartad företeelse.
I tennishallen intill håller Husbilsklubben.se till. Bland annat väntar ett årsmöte under lördagen.
– Då föreningen startade 2006 var det nog ingen som trodde att vi på kort tid skulle ha 14 000 medlemmar. Eller att 585 husbilsekipage skulle anmäla sig till träffen här i Kristinehamn, säger Leif Edström, som är ordförande i föreningen, apropå det kraftigt ökade intresset för husbilar.

I medlemmarnas intresse ligger givetvis att förkovra fritidslivet på fyra hjul.
– En av de viktigaste frågorna handlar om att utöka antalet ställplatser i vårt land, att få de styrande att se husbilsbesökare som viktiga kunder för exempelvis restauranger och butiker och därmed generera intäkter för respektive kommun.
En nyligen gjord enkät gav entydiga resultat i vad man som semestrande husbilsägare önskar och var man vill göra sitt stopp.
– Vattenmiljö. Hav, hamn eller sjö, det toppar tillsammans med allt som är citynära med vad det innebär i form av matställen och shopping. Jag vill också poängtera den utveckling vi ser då det handlar om åldersstruktur på våra medlemmar. Om det tidigare var en majoritet av äldre personer är det idag betydligt fler yngre och barnfamiljer som väljer att tillbringa sin fritid i en husbil.

Bara ett par timmar efter öppnandet av Fritidsmässan börjar det bli trångt. Både på uppställningsplatserna utanför och inne i arenan.

Senare på kvällen är det dags för Lars–Kristerz att ta över underhållningen.

En fritidsmässa utöver det vanliga är igång.Morelo visade nyheter inför 2018

Helgen 20–21 maj besökte Bergholm och de två återförsäljarna Husvagnscenter i Luleå och Husbilslandet Morelos fabrik i tyska Schlüsselfeld. 
– Vi fick se de prototyper som fanns färdiga inför modellår 2018 och gå på rundvandring i fabriken, berättar Robin Falkenhem, säljare på Bergholm.

Inför 2018 satsar Morelo framförallt på förbättringar och utveckling av sina befintliga modeller. Efter att Empire Liner presenterades inför 2017 ligger mycket kraft och tyngd på att få in den i produktionen och ut till kunderna. 

Nytt är att duschväggen i Palace kläds med sandsten istället för vitt kakel samt att man sätter in en ny, bredare ingångsdörr som standard.
– Det är något kunderna har efterfrågat och Morelo är väldigt lyhörda, säger Robin Falkenhem.

I övrigt är inredning och färger omarbetade för att skapa en mer ombonad känsla, något som gäller för samtliga modeller. Tygerna får mörkare färger och vid sängen finns en ny, indirekt belysning som skapar en trivsam miljö.

Totalt närvarade närmare 60 personer under helgen, varav fem var svenskar. De mest långväga gästerna kom från Nya Zeeland men i övrigt kom besökarna från Europa.


Vänföretag för forskning och stöd

För femte året är Bergholm ett av Barncancerfondens vänföretag. Fondens övergripande mål är att alla barn som drabbas av cancer ska bli friska igen och leva fullgoda liv.
– Eftersom vi har möjlighet att stötta gör vi gärna det, säger Lars Bergholm.

Stödet som kommer in via Barncancerfondens vänföretag används dels till forskning, men också för att stötta de familjer som drabbats. Det kan handla om stöd till den drabbades syskon eller till en förälder som behövt sluta arbeta för att ta hand om ett sjukt barn. Det ger också familjer möjlighet att komma iväg och spendera tid på Almers hus eller Ågrenska, platser där de får möjlighet både att möta likasinnade och att få ett avbrott från vardagen.

Vänföretag kan välja att stötta Barncancerfonden genom olika paket i flera nivåer: guld, silver och brons. Det gör att företag kan välja en nivå som passar dem. Bergholms engagemang har vuxit genom åren och idag ligger de på nivån silver large.
– Det behövs pengar i de här organisationerna och vänföretag är ett bra upplägg där många kan delta för att tillsammans göra skillnad, säger Lars Bergholm.


Mer information om att vara vänföretag finns här: http://www.barncancerfondensvanforetag.se


Nytta blandat med nöje på årlig kick-off

I början på februari samlades ett 80-tal personer på Loka Brunn för Bergholms årliga kick-off. Speciellt för denna gång var att helgen efter två informativa dagar kulminerade i en uppskattad fest för att fira företagets 25-årsjubileum. 

Kick-offen inleddes med genomgång av försäljningsstatistik, årets nyheter, aktuella kampanjer och kommande marknadsaktiviteter. Det var också ett av de tillfällen under året då i princip alla återförsäljare och partners samlas på en och samma plats.
– Det är viktigt att alla får möjlighet att ge feedback på vad vi har gjort och det som planeras framåt och det här är ett bra tillfälle för det, säger Lars Bergholm, VD på Bergholm. 
På plats fanns också representanter från Morelo och Knaus, som pratade om sin respektive utveckling, samt Inaca, CI och Wasa Kredit. 

Under dag två visades nyheter från leverantörerna upp, bland annat Knaus Saint & Sinner och Weinsberg CaraTwo 500 QDK. Den sistnämnda är en bra familjevagn som spås bli en storsäljare, bland annat tack vare sitt attraktiva pris. 

På fredagen anslöt ytterligare ett 40-tal gäster för att medverka på jubileumsfesten. Kvällen inleddes med fördrink, följt av en femrätters middag som övergick i en uppskattad fest. Temat var färgglatt och stämningen på topp.
– Vi hade inte varit där vi var idag om det inte vore för våra partners. Många har varit med länge men vi ser också hur det kommer in nya ansikten i företagen vi arbetar med. Det finns ett jätteintresse hos andra och tredje generation, vilket gör oss väldigt glada och positiva inför framtiden, berättar Lars Bergholm.


a

Hitta din närmaste återförsäljare

Våra många återförsäljare finner du i stort sett över hela Sverige. Från Luleå i norr och ända ner till de sydligaste delarna av landet.

Copyright © Bergholm 2017. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på hemsidan.