Nyhet

Fritidsfordonen som förväntas trenda på Noliamässan

Den 9–13 augusti återvänder en av Sveriges ledande besöks- och handelsmässor till Umeå. På en yta av cirka 100 000 kvadratmeter kan besökarna upptäcka allt ifrån älgkebab till husbilar. Husvagns- och husbilsimportören Bergholm kommer hela vägen från Kristinehamn för att ställa ut utvalda campingfordon från Weinsberg, Knaus och Morelo. – Noliamässan är en av Sveriges största utomhusmässor, vilket ger oss en bra möjlighet att nå våra norrländska kunder. Vi har många campare och friluftsintresserade människor uppåt i landet, så Norrland är helt klart en viktig region för oss, säger Magnus Wiktorsson, säljare på Bergholm.

På Noliamässan kommer besökarna ha möjlighet att uppleva många olika slags husvagnar och husbilar: smidiga campervans, klassiska husvagnar och större lyxåk. Ett av de fordon som förväntas locka intresse i Norrland är nyheten Van TI Plus från Knaus, som är en fyrhjulsdriven husbil anpassad för året runt-bruk.

– Det är en superfin husbil med unik manövrerbarhet och bra komfort. Att den kan användas under vinterhalvåret är också en stor fördel. Perfekt för alla äventyrslystna norrlänningar, säger Magnus Wiktorsson, säljare på Bergholm.

Ytterligare två fordon som förväntas locka besökare på mässan är Weinsbergs CaraTour och Knaus Tourer VAN Vansation – två mindre husbilar med en längd på enbart 6 meter.

– I och med vanlife-trenden har det blivit väldigt populärt med småbilar de senaste åren, både i Sverige och runtom i Europa. CaraTour och Tourer VAN kan dessutom användas i vardagen, som personbilar. Tack vare deras smidiga storlekar fungerar de lika bra att semestra i, som att åka till affären eller hämta barnen med, säger Magnus Wiktorsson.

Bergholm är på plats med BW Fritid Umeå och Husvagnscenter i Luleå AB, som är återförsäljare sedan många år tillbaka. De kommer att befinna sig på Noliamässans utomhusdel och visa upp campingfordon från Weinsberg, Knaus och Morelo. 

Publicerat 2023-08-07