Nyhet

Knaus lanserar innovativa Yaseo och Tourer CUV: Lätta alternativ för framtidens resande

Ledorden för Knaus lansering av modellår 2024 är helt klart lätta och smidiga fordon, en anpassning efter det eldrivna samhället. Det visas inte minst genom lanseringen av den nya husvagnen Yaseo.

I takt med att vi närmar oss ett elbilssamhälle behöver även leverantörer av fritidsfordon anpassa sin produktion till omställningen. Det är den nya modellen Yaseo från Knaus ett tydligt bevis på. Modellen beskrivs som den optimala husvagnen för elbilar med sin nätta vikt och kompakta dimensioner. 

– Mindre, smidiga och lätta fordon är en trend som fortsätter att växa i popularitet, vilket Knaus nyheter är ett tydligt bevis på. Utöver Yaseo, som är skapad för att passa elbilar, innebär många av innovationerna för modellår 2024 just lättare fritidsfordon. Bland annat har det gjorts viktminskande justeringar på de befintliga modellerna Van Wave och Van TI Plus, säger Patrik Jonsson, platschef på Bergholm, och fortsätter:

– Samtidigt är det fina med Knaus att produktkatalogen är så pass bred att det finns något för alla, oavsett tycke och smak. Söker man ha något stort och robust så finns det, såväl som det finns små och smidiga alternativ.

Yaseo

Med lättviksteknik i samtliga delar av konstruktionen och en minskad frontyta på husvagnen, beskrivs Yaseo som framtidens husvagn. Konstruktionen medför att luftmotståndet minskar, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen – oavsett vilket drivmedel dragfordonet går på. Interiört är tankesättet det samma: kompakt, smidigt och innovativt. Trots att husvagnen är gjord för att vara lätt och kompakt, upplevs den som en större vagn när du kliver innanför dörren. Smarta, multifunktionella lösningar som nedfällbar säng, ett expanderbart badrum och gömd förvaring i väggen med utrymme nog för två cyklar. 

Tourer CUV och Tourer CUVISION

Redan i fjol hintades det om Tourer CUV. Knaus första CUV som genom ett knapptryck når en inre takhöjd på 2,17 m i campingläge. Ett perfekt familjefordon byggt på VW 6.1 chassi, med fyra sov- och sittplatser, som lämpar sig lika bra i stadstrafik som på landsbygd. Den låga konstruktionen gör att bränsleförbrukningen sänks, genom mindre luftmotstånd, än på en högre modell. Med sin futuristiska, unika design såväl interiört som exteriört, tillsammans med smarta funktioner har den här nyheten varit minst sagt värd att vänta på. 

Publicerat 2023-08-22