Nyheter

19 mar 2020

Så fungerar den svenska husbilsskatten

2018 införde Sverige ett så kallat bonus malus-system för beskattning av fordon. Det nya skattesystemet har utsatts för hård kritik från många håll eftersom det drabbar husbilarna på ett sätt som inte är försvarbart av miljöskäl. HRF:s tekniske expert Mikael Blomqvist – tillika teknisk chef och vice vd på KABE – är en av dem som påtalat bristerna i den nya fordonsbeskattningen. Han konstaterar att Regeringen nu har lyssnat på kritiken och gett Skatteverket och Transportstyrelsen i uppdrag att utreda hur reglerna kan ändras så att de inte slår så hårt mot husbilsanvändandet.

Läs mer

17 jan 2020

Interboat ansluter till uthyrningskonceptet Rent and Travel

Husbilsintresset ökar för varje år liksom efterfrågan att testa husbilslivet genom Bergholms uthyrningstjänst Rent and Travel. Nu ansluter Interboat i Örebro som uthyrningsstation till konceptet.

Läs mer

3 dec 2019

Helintegrerad husbil gör serie komplett

Den tyska husvagns- och husbilsproducenten Knaus är känd för sin höga kvalitet. Nyligen presenterades det senaste tillskottet i deras instegsserie för husbilar, den helintegrerade L!VE I, som nu finns att titta på hos återförsäljare runt om i landet. – Modellen stärker vår produktportfölj med en husbil av ett premiumfabrikat som samtidigt kan vara med och konkurrera i pris, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på svenska generalagenten Bergholm.

Läs mer

4 nov 2019

Bättre vattenkvalitet och mindre miljöpåverkan med nytt vattenreningsfilter

När Knaus Tabbert presenterade nyheterna för modellåret 2020 stod det också klart att ett nytt vattenreningsfilter blir standard i de flesta modellerna från 2020 och framåt. Hos generalagenten Bergholm i Kristinehamn ser man många fördelar med filtret och har också fått positiv respons från kunder.

Läs mer

19 sep 2019

Starkt år och mässa för Bergholm – trots utmaningar i branschen

Förändrade beskattningsregler, semesterbeteenden och nya kundgrupper skapar nya utmaningar. Men också möjligheter för husvagns- och husbilsimportören Bergholm som under året hittat nya vägar till semesterresenärerna och dessutom ökade antalet sålda fritidsfordon under Elmia Husvagn Husbil 2019.

Läs mer

6 sep 2019

27-årig utställare visar fler fordon än någonsin och presenterar nya konceptet Rent & Travel

Bergholm storsatsar på mässan Elmia Husvagn Husbil och kommer i år att visa upp fler fordon än någonsin. Totalt handlar det om runt 90 husbilar och husvagnar. Bergholm, som varit med på mässan sedan bolaget grundades, presenterar flera nyheter, bland annat sitt uthyrningskoncept för husbilar: Rent and Travel.

Läs mer

30 jul 2019

Stora Nolia inleder mäss-hösten

För en del är den efterlängtade sommaren snart över. Andra ser starten på den bästa tiden av året. – Först Stora Noliamässan i augusti, sedan Elmia i september. För oss finns det inget mer stimulerande att möta våra återförsäljare och kunder, säger Patrik Jonsson, försäljningsansvarig på Bergholm.

Läs mer