Nyheter

9 jul 2019

Uthyrningskonceptet Rent and Travel expanderar

Intresset för att hyra husbil under weekendresor och semester är stort. I takt med att förfrågningarna från ressugna semesterfirare ökar ansluter också fler uthyrningsstationer till konceptet. Senast i raden är Hobby Fritid i Tenhult.

Läs mer

8 jul 2019

Husbilskampen fortsätter

Många känner en oro över den framtida beskattningen av husbilar, speciellt såhär i semestertider. I den nya beskattningsmodell som planeras träda i kraft 1 september 2019 likställs en liten 3,5-tons husbil skattemässigt med en tung 16-tons lastbil. – Det är en oskälig modell som kommer få negativ effekt på både arbetstillfällen inom camping- och husbilsbranschen och besöksnäringen, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Läs mer

28 maj 2019

Knivsta Motor i Stockholm ansluter till Rent and Travel

Sedan mitten av april kan ressugna semesterfirare hyra husbil hos svenska Rent and Travel. Målet är att ha uthyrningsstationer över hela Sverige och nu i dagarna ansluter Knivsta Motor utanför Stockholm till konceptet.

Läs mer

20 maj 2019

Nu drar vi till Tyskland och Italien

Snart har halva 2019 passerat – då är det dags att se vad 2020 har att erbjuda för nyheter.

Läs mer

17 maj 2019

Hyr husbil i sommar – smidigt och tryggt med Rent and Travel

Hyreskonceptet Rent and Travel är lanserat och erbjuder en helt ny möjlighet för svenska resenärer. De första uthyrningsstationerna är igång och bokningen öppen. Fram till sista maj ges dessutom 20 procent rabatt på alla bokningar så tveka inte – boka husbil och förbered dig på ett bekvämt sätt att semestra.

Läs mer

16 apr 2019

Nu går det att hyra sin husbil enkelt och tryggt

Sedan många år har försäljningen av fritidsfordon ökat i rekordtakt. Samtidigt har det funnits en växande efterfrågan på en hyresmarknad för husbilar. Nu blir det möjligt – oavsett var i landet man bor.

Läs mer

20 mar 2019

Bergholm står bakom Husbilskampen

En ny bränsledeklarationsnorm är planerad att träda i kraft från och med 1 september 2019. Den innebär att nya husbilar kan komma att få en högre fordonsskatt än de bilar som säljs idag.

Läs mer