Välkommen till höstens härligaste mässa!

Den 14-17 oktober visar vi upp 2022 års nyheter på Elmia i Jönköping. Ett 100-tal husbilar, husvagnar och campervans kommer att finnas för visning tillsammans med goda matupplevelser och musikunderhållning.

Nyheter

8 sep 2021

Bergholm arrangerar egen mässa på Elmia: Smaka på Camping

Den 14–17 oktober kommer ett 100-tal husbilar, husvagnar och campervans att fylla mässhall A på Elmia i Jönköping. Det är husbils- och husvagnsimportören Bergholm som arrangerar mässan Smaka på Camping, som visar upp 2022 års nyheter. Mat, dryck och musik förgyller upplevelsen och ger en smak av det goda campinglivet.

Läs mer

2 sep 2021

Importörens uppmaning: ”Beställ ditt fordon nu för att säkra semestern 2022”

Inställda mässor och extrem efterfrågan får husvagns- och husbilsimportören Bergholm att ställa om och genomföra sin största satsning någonsin för att säkra campingsugna svenskars semesterbehov. Under kampanjen Open Dealer Days den 8-30 september visas ett stort antal nya fritidsfordon från modellåret 2022, digitalt via väljdinsemester.se och hos återförsäljarna. Och den som vill ha ett nytt fordon till nästa sommar gör klokt i att inte vänta, för efterfrågan är stor över hela Europa.

Läs mer

5 jul 2021

Tips för förstagångscampare och nybörjare

Även i år planerar många att hemestra och att hålla avstånd är fortfarande aktuellt. I husvagn och husbil finns kök, egen toa och i många fall även dusch, vilket gör det smidigt att resa utan onödiga kontakter. Men i takt med att allt fler finner tjusningen med fritidsfordon blir frågorna fler: både om vilka regler som finns och praktiska frågor om fordonen. Efter att ha importerat husvagnar och husbilar från några av Europas största varumärken i snart 30 år, har Bergholm gedigen kunskap om campingvärlden. Här delar de med sig av sig kunskap och ger tips inför säsongen.

Läs mer

15 jun 2021

Bergholm investerar i mobil tankstation för att tanka förnybart med HVO100

Att husbil och husvagn är bland de mest klimatsmarta semesteralternativen är det flesta överens om. För att minska semesterns klimatavtryck ytterligare investerar Bergholm Försäljning i Kristinehamn nu i en egen tankstation med förnybar diesel. Här kan inte enbart bolagets egna fordon tankas – alla som har laddat ner appen är välkomna att fylla tanken hos Bergholm.

Läs mer

8 jun 2021

Bergholm Försäljning föryngrar ägarstrukturen: Genomför generationsväxling i förtid för att möta framtida utmaningar med fritidsfordon

Under ett drygt decennium har kompanjonerna Lars Bergholm och Patrik Jonsson drivit och utvecklat Bergholm Försäljning, som grundandes av Olle Bergholm 1992. Men nu är det klart att företaget föryngrar ägarstrukturen och fortsätter sin resa med att förse svenska folket med fritidsfordon från europeiska kvalitetsproducenter. Robert Magnusson blir ny delägare i bolaget och övertar samtidigt tjänsten som försäljningschef från Patrik Jonsson. Patrik kommer fortsätta i ytterligare några år i bolaget innan det är dags för pension, nu som platschef i Kristinehamn.

Läs mer

7 maj 2021

Bergholm satsar åter på mässor – en av de första stora aktörerna som väljer mässan Husvagn & Husbil

Pandemin har tvingat många företag att förändra sina marknadsplaner. Detta märks tydligt nu när de stora mässorna planerar för att åter öppna och flera stora aktörer väljer att inte medverka. Ett företag som dock bestämt sig för att åter ställa ut är Bergholm Försäljning AB, en av Sveriges största importörer av husvagnar och husbilar.

Läs mer

4 maj 2021

Uthyrningstjänsten Rent and Travel har ökat med 300 procent

Företeelsen att hyra husbil är relativt ny i Sverige men helt klart är att den kommit för att stanna. Ett tydligt exempel på detta är uthyrningstjänsten Rent and Travel som under årets första fyra månader ökat sina bokningar med 300 procent, jämfört med förra året. En utveckling som bland annat fått stationen i Kalmar att utöka antalet husbilar rejält och ta emot många långväga kunder.

Läs mer