Nyheter

20 sep 2023

Bergholm ser tydlig trend mot mindre fritidsfordon som ger lägre klimatavtryck

Bergholm Försäljning i Kristinehamn var ett av de företag som medverkade på årets husvagns- och husbilsmässa på Elmia i Jönköping, som lockade 31 150 besökare.

Läs mer

30 aug 2023

Bergholm på Elmia Husvagn Husbil: Husvagn för elbilar och smidiga fordon

Innovativ teknik och lätta fordon med maximerad funktion på komprimerad yta. Det är genomgående för de husvagns- och husbilsnyheter Bergholm presenterar under Elmia Husvagn Husbil i Jönköping 6–10 september. – Knaus nya lättviktshusvagn Yaseo är riktigt spännande, det finns bara två exemplar i världen och ett av dem är på tillfälligt besök i Sverige just under mässan, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Läs mer

24 aug 2023

Nyheter 2024: Weinsberg satsar på vanlife

Omvärldsläget till trots har Weinsberg inte bromsat inför 2024 års produktlanseringar. Nya husbilsmodeller och layouter väntar och mycket följer det mindre, lättare och smidigare spåret. Dels med miljöperspektivet i åtanke, dels för att underlätta för nybörjare. – Vanlife har blivit en enorm trend de senaste åren, vilket vi ser att Weinsberg har tagit fasta på inför 2024. Nu går det att köpa en färdig vanlifebil, CaraLife. De som inte är proffs på att bygga, svetsa och renovera fordon kan nu också hoppa på trenden, säger Patrik Jonsson, platschef på Bergholm.

Läs mer

23 aug 2023

Innovation och design i fokus när Tabbert Senara gör debut 2024

Tabbert presenterar sin nya produktinnovation för modellår 2024: Senara. En modell som särskiljer sig från Tabberts nuvarande sortiment med en futuristisk design där ledordet ”more is more” har fått sätta prägeln, både interiört och exteriört. En modern husvagn, där praktiska funktioner står i centrum.

Läs mer

22 aug 2023

Bergholm investerar 3 miljoner i solceller

Medvetna val för att minska verksamhetens miljöpåverkan, det är vad Bergholm Försäljning vill göra. Nu tar Kristinehamnsföretaget ytterligare ett kliv och monterar solceller på taket till anläggningen i Kristinehamn.

Läs mer

22 aug 2023

Knaus lanserar innovativa Yaseo och Tourer CUV: Lätta alternativ för framtidens resande

Ledorden för Knaus lansering av modellår 2024 är helt klart lätta och smidiga fordon, en anpassning efter det eldrivna samhället. Det visas inte minst genom lanseringen av den nya husvagnen Yaseo.

Läs mer

7 aug 2023

Fritidsfordonen som förväntas trenda på Noliamässan

Den 9–13 augusti återvänder en av Sveriges ledande besöks- och handelsmässor till Umeå. På en yta av cirka 100 000 kvadratmeter kan besökarna upptäcka allt ifrån älgkebab till husbilar. Husvagns- och husbilsimportören Bergholm kommer hela vägen från Kristinehamn för att ställa ut utvalda campingfordon från Weinsberg, Knaus och Morelo. – Noliamässan är en av Sveriges största utomhusmässor, vilket ger oss en bra möjlighet att nå våra norrländska kunder. Vi har många campare och friluftsintresserade människor uppåt i landet, så Norrland är helt klart en viktig region för oss, säger Magnus Wiktorsson, säljare på Bergholm.

Läs mer