Nyheter

19 sep 2019

Starkt år och mässa för Bergholm – trots utmaningar i branschen

Förändrade beskattningsregler, semesterbeteenden och nya kundgrupper skapar nya utmaningar. Men också möjligheter för husvagns- och husbilsimportören Bergholm som under året hittat nya vägar till semesterresenärerna och dessutom ökade antalet sålda fritidsfordon under Elmia Husvagn Husbil 2019.

Läs mer

6 sep 2019

27-årig utställare visar fler fordon än någonsin och presenterar nya konceptet Rent & Travel

Bergholm storsatsar på mässan Elmia Husvagn Husbil och kommer i år att visa upp fler fordon än någonsin. Totalt handlar det om runt 90 husbilar och husvagnar. Bergholm, som varit med på mässan sedan bolaget grundades, presenterar flera nyheter, bland annat sitt uthyrningskoncept för husbilar: Rent and Travel.

Läs mer

30 jul 2019

Stora Nolia inleder mäss-hösten

För en del är den efterlängtade sommaren snart över. Andra ser starten på den bästa tiden av året. – Först Stora Noliamässan i augusti, sedan Elmia i september. För oss finns det inget mer stimulerande att möta våra återförsäljare och kunder, säger Patrik Jonsson, försäljningsansvarig på Bergholm.

Läs mer

9 jul 2019

Uthyrningskonceptet Rent and Travel expanderar

Intresset för att hyra husbil under weekendresor och semester är stort. I takt med att förfrågningarna från ressugna semesterfirare ökar ansluter också fler uthyrningsstationer till konceptet. Senast i raden är Hobby Fritid i Tenhult.

Läs mer

8 jul 2019

Husbilskampen fortsätter

Många känner en oro över den framtida beskattningen av husbilar, speciellt såhär i semestertider. I den nya beskattningsmodell som planeras träda i kraft 1 september 2019 likställs en liten 3,5-tons husbil skattemässigt med en tung 16-tons lastbil. – Det är en oskälig modell som kommer få negativ effekt på både arbetstillfällen inom camping- och husbilsbranschen och besöksnäringen, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Läs mer

28 maj 2019

Knivsta Motor i Stockholm ansluter till Rent and Travel

Sedan mitten av april kan ressugna semesterfirare hyra husbil hos svenska Rent and Travel. Målet är att ha uthyrningsstationer över hela Sverige och nu i dagarna ansluter Knivsta Motor utanför Stockholm till konceptet.

Läs mer

20 maj 2019

Nu drar vi till Tyskland och Italien

Snart har halva 2019 passerat – då är det dags att se vad 2020 har att erbjuda för nyheter.

Läs mer