Nyheter

15 jul 2020

Många nya hittar till campinglivet i år

Rekordmånga söker sig till campinglivet, inte minst på grund av uppmaningarna att semestra inom landet och att hålla avstånd. Det är också många som hyr och köper fritidsfordon för första gången – något som bland annat märks på vilka frågor som ställs och vilka fordon som säljs.

Läs mer

14 jul 2020

Att campa är smart – på flera sätt

Okej, vi har sagt det förr och ni som är vana campare vet hur bekvämt och enkelt det är att resa och semestra med husvagn och husbil. Man packar in sina kläder, sängkläder, mat, köksutrustning, cyklar och andra personliga tillhörigheter som ska med på resan, sätter sig i bilen och ger sig iväg. Till ett redan förbestämt mål eller med målet att låta impulsen styra vart det bär hän.

Läs mer

7 jul 2020

Sommaren 2020 är campingens år – stort intresse för att hyra och äga fritidsfordon

Från tvärnit i mitten av mars till fritidsfordon som sålts redan innan de nått svensk mark och fullbokade sommarmånader. Så sammanfattar Bergholm, en av Sveriges största importörer av husvagnar och husbilar, inledningen på årets campingsäsong.

Läs mer

3 jul 2020

Knaus Sport & Fun Black Selection – Lilla lätta husvagnen med plats för en aktiv sommar

Nya Sport & Fun är inte bara en fröjd för ögat med sitt stilrena och sportiga utförande. Populära Sport & Fun Black Selection bygger dessutom på ett stabilt lättviktschassi som lämnar utrymme för mer lastvikt och plats för cyklar, surfbrädor och annat för en aktiv fritid.

Läs mer

18 jun 2020

Klimatsmart swemester med husvagn och husbil

Intresset för campinglivet har växt sig allt starkare under senare år och inför sommaren 2020 är det större än någonsin. När vi nu tillåts resa inom landet och fortsatt tillämpar social distansering, är just att resa med fritidsfordon ett av de bästa alternativen.

Läs mer

1 jun 2020

Kraftig efterfrågan på fritidsfordon hos Sehammars – breddar verksamheten med uthyrning av husbilar

Det ökade intresset för semester på hemmaplan går hand i hand med det ökade intresset för att hyra husbil. 1 juni blir Sehammars upphämtningsstation inom Rent and Travel, en uthyrningstjänst för husbilar. Redan nu ser bolaget ett intresse från flera delar av landet. – Kalmar ligger bra till geografiskt och man når många populära platser härifrån, som Öland och Skåne, säger Niklas Cederlöf, vd på Sehammars.

Läs mer

15 maj 2020

Bergholm visar husvagn och husbil från Knaus i TV4 Nyhetsmorgon

I morgon lördag 16 maj kommer TV4 Nyhetsmorgon med programledare Jenny Strömstedt bland annat att handla om husbilar och husvagnar. På plats i studion finns Lars Bergholm, VD på Bergholm Försäljning AB, som kommer att visa en husvagn och en husbil från tyska Knaus. – Det roliga är att vi åker dit och visar fordonen live i direktsändning, säger Lars Bergholm.

Läs mer