Nyheter

15 maj 2020

Bergholm visar husvagn och husbil från Knaus i TV4 Nyhetsmorgon

I morgon lördag 16 maj kommer TV4 Nyhetsmorgon med programledare Jenny Strömstedt bland annat att handla om husbilar och husvagnar. På plats i studion finns Lars Bergholm, VD på Bergholm Försäljning AB, som kommer att visa en husvagn och en husbil från tyska Knaus. – Det roliga är att vi åker dit och visar fordonen live i direktsändning, säger Lars Bergholm.

Läs mer

24 apr 2020

Nordic Center startar med uthyrning av husbilar – tror på stor efterfrågan inför sommarens ”svemester”

Intresset för camping har ökat senaste åren, likaså intresset för att hyra sitt semesterfordon. Därför breddar Nordic Center i Lindome verksamheten genom att ansluta till konceptet Rent and Travel och hyra ut husbilar. Efterfrågan spås bli stor i sommar då ”svemester” – att semestra i Sverige – tros bli det givna alternativet.

Läs mer

22 apr 2020

Kampen för rättvis husbilsskatt fortsätter

En liten husbil ska inte ha en CO2-beskattning som är dubbelt så hög som den för en 16 ton tung lastbil. Det anser vi i husbilsbranschen som med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) i spetsen, under parollen Husbilskampen, driver ett omfattande arbete för en proportionerlig och rättvis beskattning av nya husbilar.

Läs mer

16 apr 2020

Kareby Bil flirtar med Västkustens husbilsfantaster – satsar på försäljning och uthyrning av husbilar

Svenskarnas ökade intresse för camping har gjort att Kareby Bil i Kungälv utökar verksamheten. Nu blir bolaget återförsäljare av Knaus husbilar och en del av uthyrningskonceptet Rent and Travel.

Läs mer

15 apr 2020

Direkt positiva reaktioner när Powersport Center i Sundsvall breddar utbudet – ska sälja och serva även husvagnar och husbilar

Tanken som funnits där sedan start blir nu verklighet när Powersport Center breddar utbudet och erbjuder fritidsfordon för året runt-aktiviteter i form av husvagnar och husbilar. Genom satsningen blir Powersport Center exklusiv återförsäljare i området av populära varumärken som Knaus, Weinsberg, Tabbert, CI och Rollerteam.

Läs mer

8 apr 2020

Lödde Husvagnar ny uthyrningsstation inom Rent and Travel

Nya målgrupper, ökat intresse för campinglivet och fler som semestrar på hemmaplan har gett positiva resultat för Lödde Husvagnar. Nu breddar företaget verksamheten och blir den sjätte uthyrningsstationen inom konceptet Rent and Travel.

Läs mer

19 mar 2020

Så fungerar den svenska husbilsskatten

2018 införde Sverige ett så kallat bonus malus-system för beskattning av fordon. Det nya skattesystemet har utsatts för hård kritik från många håll eftersom det drabbar husbilarna på ett sätt som inte är försvarbart av miljöskäl. HRF:s tekniske expert Mikael Blomqvist – tillika teknisk chef och vice vd på KABE – är en av dem som påtalat bristerna i den nya fordonsbeskattningen. Han konstaterar att Regeringen nu har lyssnat på kritiken och gett Skatteverket och Transportstyrelsen i uppdrag att utreda hur reglerna kan ändras så att de inte slår så hårt mot husbilsanvändandet.

Läs mer