Nyheter

21 jun 2022

Bergholm utökar i Stockholm-Mälardalen med tre nya återförsäljare för modellåret 2023

Nu förstärker Bergholm Försäljning i Kristinehamn sin position i Stockholm-Mälardalen. Detta tack vare helt färska avtal med tre väletablerade återförsäljare, som har lång erfarenhet av fritidsfordon. Det handlar om Nyströms Bilar i Västerås, Caravan i Eskilstuna och Caravanhallen i Storstockholm som har två anläggningar, i Södertälje och Haninge.

Läs mer

15 dec 2021

Nytt rekordår med nya målgrupper!

Pandemi, Covid, flockimmunitet, Folkhälsomyndigheten, Tegnell, hemester och svemester, Det är bara några av alla nya ord och namn vi fått stifta närmare bekantskap med under det senaste året, ett år som inneburit att vår bransch visar rekordsiffror i väldigt många fall.

Läs mer

18 okt 2021

Rekordintresse på camping-mässa: 150 sålda fordon till ett värde av ca 120 mkr

Pandemin har gett camping ett rejält uppsving, så pass att det uppstått en brist på fritidsfordon. På mässan Smaka på Camping på Elmia i Jönköping visade husbils- och husvagnsimportören Bergholm 111 fordon för cirka 7 000 besökare. – Det är fantastiskt roligt att så många delar vår stora passion och vill vara en del av campinglivsstilen, säger vd Lars Bergholm.

Läs mer

8 sep 2021

Bergholm arrangerar egen mässa på Elmia: Smaka på Camping

Den 14–17 oktober kommer ett 100-tal husbilar, husvagnar och campervans att fylla mässhall A på Elmia i Jönköping. Det är husbils- och husvagnsimportören Bergholm som arrangerar mässan Smaka på Camping, som visar upp 2022 års nyheter. Mat, dryck och musik förgyller upplevelsen och ger en smak av det goda campinglivet.

Läs mer

2 sep 2021

Importörens uppmaning: ”Beställ ditt fordon nu för att säkra semestern 2022”

Inställda mässor och extrem efterfrågan får husvagns- och husbilsimportören Bergholm att ställa om och genomföra sin största satsning någonsin för att säkra campingsugna svenskars semesterbehov. Under kampanjen Open Dealer Days den 8-30 september visas ett stort antal nya fritidsfordon från modellåret 2022, digitalt via väljdinsemester.se och hos återförsäljarna. Och den som vill ha ett nytt fordon till nästa sommar gör klokt i att inte vänta, för efterfrågan är stor över hela Europa.

Läs mer

5 jul 2021

Tips för förstagångscampare och nybörjare

Även i år planerar många att hemestra och att hålla avstånd är fortfarande aktuellt. I husvagn och husbil finns kök, egen toa och i många fall även dusch, vilket gör det smidigt att resa utan onödiga kontakter. Men i takt med att allt fler finner tjusningen med fritidsfordon blir frågorna fler: både om vilka regler som finns och praktiska frågor om fordonen. Efter att ha importerat husvagnar och husbilar från några av Europas största varumärken i snart 30 år, har Bergholm gedigen kunskap om campingvärlden. Här delar de med sig av sig kunskap och ger tips inför säsongen.

Läs mer

15 jun 2021

Bergholm investerar i mobil tankstation för att tanka förnybart med HVO100

Att husbil och husvagn är bland de mest klimatsmarta semesteralternativen är det flesta överens om. För att minska semesterns klimatavtryck ytterligare investerar Bergholm Försäljning i Kristinehamn nu i en egen tankstation med förnybar diesel. Här kan inte enbart bolagets egna fordon tankas – alla som har laddat ner appen är välkomna att fylla tanken hos Bergholm.

Läs mer