Nyheter

15 jun 2021

Bergholm investerar i mobil tankstation för att tanka förnybart med HVO100

Att husbil och husvagn är bland de mest klimatsmarta semesteralternativen är det flesta överens om. För att minska semesterns klimatavtryck ytterligare investerar Bergholm Försäljning i Kristinehamn nu i en egen tankstation med förnybar diesel. Här kan inte enbart bolagets egna fordon tankas – alla som har laddat ner appen är välkomna att fylla tanken hos Bergholm.

Läs mer

8 jun 2021

Bergholm Försäljning föryngrar ägarstrukturen: Genomför generationsväxling i förtid för att möta framtida utmaningar med fritidsfordon

Under ett drygt decennium har kompanjonerna Lars Bergholm och Patrik Jonsson drivit och utvecklat Bergholm Försäljning, som grundandes av Olle Bergholm 1992. Men nu är det klart att företaget föryngrar ägarstrukturen och fortsätter sin resa med att förse svenska folket med fritidsfordon från europeiska kvalitetsproducenter. Robert Magnusson blir ny delägare i bolaget och övertar samtidigt tjänsten som försäljningschef från Patrik Jonsson. Patrik kommer fortsätta i ytterligare några år i bolaget innan det är dags för pension, nu som platschef i Kristinehamn.

Läs mer

7 maj 2021

Bergholm satsar åter på mässor – en av de första stora aktörerna som väljer mässan Husvagn & Husbil

Pandemin har tvingat många företag att förändra sina marknadsplaner. Detta märks tydligt nu när de stora mässorna planerar för att åter öppna och flera stora aktörer väljer att inte medverka. Ett företag som dock bestämt sig för att åter ställa ut är Bergholm Försäljning AB, en av Sveriges största importörer av husvagnar och husbilar.

Läs mer

4 maj 2021

Uthyrningstjänsten Rent and Travel har ökat med 300 procent

Företeelsen att hyra husbil är relativt ny i Sverige men helt klart är att den kommit för att stanna. Ett tydligt exempel på detta är uthyrningstjänsten Rent and Travel som under årets första fyra månader ökat sina bokningar med 300 procent, jämfört med förra året. En utveckling som bland annat fått stationen i Kalmar att utöka antalet husbilar rejält och ta emot många långväga kunder.

Läs mer

30 mar 2021

Certifierad verkstad ger ökad trygghet för både kunder och personal

Nyligen fick Kristinehamns Fritidsservice kvalitetsstämpeln Certifierad Verkstad. Det innebär att verksamheten lever upp till högt ställda krav inom såväl kvalitet som miljö och arbetsmiljö. Något som ger struktur och trygghet för både kunder och medarbetare. – Vi har höjt ribban ännu lite mer, fått ännu bättre rutiner och högre skärpa, vilket också gör att vi kan ta ännu bättre hand om kunderna och deras fordon, säger Klas Bergman, platsansvarig på Kristinehamns Fritidsservice.

Läs mer

2 feb 2021

Alvesta Husvagn & Fritid utökar med fyra nya märken från Bergholm

Nu har Alvesta Husvagn & Fritid bestämt sig för att ta nästa steg i sin snart 24-åriga historia. Efter drygt ett år som fri handlare utökar man nu med husvagnar och husbilar från inte mindre än fyra nya varumärken och blir återförsäljare av tyska Knaus, Weinsberg, T@B och Tabbert. – Vi har klarat oss väldigt bra som fri handlare men efter att ha varit uppvaktad av i stort sett alla de större varumärkena tyckte vi att det kändes mest rätt att börja samarbeta med Bergholm, säger Jan Saxmo, grundare och vd på Alvesta Husvagn & Fritid

Läs mer

19 nov 2020

Nu kan du bygga din egen husvagn eller husbil i datorn innan du besöker butik

Nu blir det ännu enklare att köpa husbil och husvagn i Sverige. Bergholm Försäljning lanserar nämligen en avancerad fordonskonfigurator, i vilken intresserade köpare kan bygga och designa sitt eget fritidsfordon precis som de vill hemma vid datorn. – Det finns inget motstycke i vår bransch på den svenska marknaden, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning, generalagent för sju husbils- och husvagnsvarumärken i Sverige.

Läs mer