Nyhet

Bergholm investerar 3 miljoner i solceller

Medvetna val för att minska verksamhetens miljöpåverkan, det är vad Bergholm Försäljning vill göra. Nu tar Kristinehamnsföretaget ytterligare ett kliv och monterar solceller på taket till anläggningen i Kristinehamn.

Insatsen är en av flera aktiviteter Bergholm genomför för att minska verksamhetens klimatpåverkan. Investeringen i solpanelsanläggningen uppgår till cirka tre miljoner kronor. Ungefär 600 paneler kommer fästas på det 2 000 kvadratmeter stora taket.

Anläggningen kommer att producera cirka 236 000 kWh per år, vilket motsvarar vad 1200 moderna kylskåp förbrukar årligen*. Av detta kommer Bergholm att kunna nyttja cirka 71 000 kWh, vilket medför en minskad elkonsumtion med cirka 37 procent. Överskottet kommer att säljas och gå in på elnätet.

– Att minska sin klimatpåverkan är den viktigaste utmaningen – och något som vi alla står inför. Därför känns det bra att vi satsar på förnybart bränsle och grönare elproduktion. Och förhoppningen är att alla i branschen ska var med och dra sitt stå till stacken, säger Lars Bergholm.

En av de tidigare insatserna genomfördes i juni 2021, då Bergholm investerade i HVO100 och en egen tankstation med förnybar diesel. Genom att tanka med HVO100 minskar koldioxidutsläppen under körning med upp till 90 procent, i jämförelse med traditionell diesel.

Publicerat 2023-08-22