Nyhet

Bergholm utökar i Stockholm-Mälardalen med tre nya återförsäljare för modellåret 2023

Nu förstärker Bergholm Försäljning i Kristinehamn sin position i Stockholm-Mälardalen. Detta tack vare helt färska avtal med tre väletablerade återförsäljare, som har lång erfarenhet av fritidsfordon. Det handlar om Nyströms Bilar i Västerås, Caravan i Eskilstuna och Caravanhallen i Storstockholm som har två anläggningar, i Södertälje och Haninge.

– Vi är otroligt stolta och glada över att vi nu har knutit till oss tre så kända och välmeriterade företag i just Stockholm-Mälardalen, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning och fortsätter:

– Det är ett område där vi ser en fortsatt stor potential för alla våra märken.

Med start under modellåret 2023 kommer de nya återförsäljarna i Bergholms grupp att sälja enligt följande:

Nyströms Bilar (Västerås) kommer att sälja Weinsberg husvagnar och husbilar samt CI och RollerTeam husbilar.

Caravan i Eskilstuna kommer att sälja husbilar och husvagnar från Knaus och Weinsberg.

Caravanhallen (Södertälje och Haninge) kommer att sälja husbilar från Knaus och Weinsberg.

Kort om de tre nya återförsäljarna

Nyströms Bilar är ett familjeägt företag som grundades av Lars-Olov Nyström 1968 i Västerås. Idag drivs företaget av sönerna Anders och Johan Nyström samt Lars Holm. Företaget är en fullserviceanläggning med trettiotalet anställda.

Även Caravan i Eskilstuna är ett familjeföretag. Här har man sedan starten 1969 sålt husvagnar, husbilar och vans/plåtisar. Idag är företaget en fullserviceanläggning på ca 30 000 m² med en ca 3 500 m² stor fastighet innehållande en klassificerad tillbehörsbutik genom KAMA Fritid, en auktoriserad verkstad och en rymlig inomhushall med plats för ett 60-tal fordon.

Äldst bland de tre nya är Caravanhallen, som grundades redan 1959 under namnet Lindgrens Husvagnar. Idag är företaget Storstockholms största återförsäljare av fritidsfordon och ett av de mest anrika företagen i branschen. Genom en långsam expansion med eget kapital har bolaget vuxit sakta men säkert och idag har man drygt 30 anställda. 

Publicerat 2022-06-21