Nyhet

Certifierad verkstad ger ökad trygghet för både kunder och personal

Nyligen fick Kristinehamns Fritidsservice kvalitetsstämpeln Certifierad Verkstad. Det innebär att verksamheten lever upp till högt ställda krav inom såväl kvalitet som miljö och arbetsmiljö. Något som ger struktur och trygghet för både kunder och medarbetare. – Vi har höjt ribban ännu lite mer, fått ännu bättre rutiner och högre skärpa, vilket också gör att vi kan ta ännu bättre hand om kunderna och deras fordon, säger Klas Bergman, platsansvarig på Kristinehamns Fritidsservice.

Märkningen är framtagen av SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening) och certifierade verkstäder måste följa krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Till exempel ska produkter som används leva upp till gällande miljöstandard och det ska finnas rutiner för såväl arbeten som situationer som kan uppstå i verkstaden. Certifieringen följs löpande upp genom kontroller.

– Vi har ett utökat säkerhetstänk som gynnar både kunder och verksamheten, och tydliga rutiner gör att vi kan lägga ännu mer fokus på bemötande och kundärenden. Att vi håller oss uppdaterade kring vilka produkter vi bör använda i arbetet är ett sätt att värna om både nuet och framtiden, säger Klas Bergman.

Eftersom Kristinehamns Fritidsservice är en renodlad verkstad för husvagnar och husbilar skiljer den sig från andra aktörer i området, då flera andra också är återförsäljare. Verksamheten är också sammankopplad med Bergholm som importerar husvagnar och husbilar.

– Utöver egna ärenden avlastar vi Bergholm och deras återförsäljare genom service- och verkstadsärenden. Där blir certifieringen en kvalitetsstämpel som säkerställer att det finns goda rutiner mellan handlarna och oss, säger Klas Bergman.

Kristinehamns Fritidsservice utför utöver service även försäkringsärenden, vilket är okänt för många. Det vanligaste är istället att man går tillbaka till inköpsstället.

Vilka ärenden som inkommer till verkstaden varierar över året. På hösten är strömproblem vanliga efter att fordonet har använts men inte laddats tillräckligt. Med sommarvärmen kommer kylskåpsärenden och nu till våren urladdade batterier och bekymmer med vattenledningar i fordon som inte har använts under vintern.

– Ett tips är att fylla upp systemen med vatten och starta upp hemma i god tid för att se att allt fungerar – och hinna fixa det inför första resan om det behövs, säger Klas Bergman.

Tips inför valet av husvagn och husbil

Det ökade intresset för fritidsfordon har visat sig också hos Kristinehamns Fritidsservice, som får fler frågor om vad man bör titta inför ett köp av fritidsfordon. Här är tre tips från Klas.

  1. Ha inte för bråttom. Det finns många modeller och varianter, så börja med att fundera på hur fordonet ska användas och vilka behov som finns när det kommer till planlösning och funktioner.
  2. Vid köp av begagnat – följ upp fordonets historik. Finns instruktions- och serviceböcker? Vilken service är utförd, var och när? Är gasolen provtryckt och fukttest utfört, hur ser motorns servicehistorik ut om det är en husbil? Samt kläm och känn för att få en generell uppfattning om skicket.
  3. Kom ihåg att njuta! Du köper dig en fritid och fordonet öppnar dörrar för en ny livvstil!

Publicerat 2021-03-30