Nyhet

Husbilskampen fortsätter

Många känner en oro över den framtida beskattningen av husbilar, speciellt såhär i semestertider. I den nya beskattningsmodell som planeras träda i kraft 1 september 2019 likställs en liten 3,5-tons husbil skattemässigt med en tung 16-tons lastbil. – Det är en oskälig modell som kommer få negativ effekt på både arbetstillfällen inom camping- och husbilsbranschen och besöksnäringen, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) arbetar tillsammans med Svensk Camping, Caravan Club och aktörer i branschen på att skapa klarhet och finna en politisk lösning kring modellen. Detta görs under parollen Husbilskampen. HRF vill se en korrigering till ett skäligt och proportionerligt skatteuttag som tar hänsyn till husbilens särart. Målet är att få fram en beskattningsmodell som utgår från just detta samt att en personbil klass II (där en 3,5 tons husbil ingår) har en årlig körsträcka på under 700 mil, att jämföra med en tung lastbils över 10 000 mil per år.

Än så länge har HRF haft möten med Transportstyrelsen och Finansdepartementet och dialog förs både på riksnivå och lokalt. Ett faktaunderlag som tar upp skattens påverkan på olika faktorer som besöksnäringen, momsintäkter för staten, import av husbilar och alternativa semesterformers påverkan på miljön har tagits fram som ett steg i arbetet.

– Just nu jobbar vi aktivt med olika lokala politikerträffar runt om i landet. Alla håller med oss och tycker att den nya skatten är oskälig. Men det är viktigt att någon politiker verkligen tar tag i frågan och agerar för att få till en skyndsam korrigering, säger Lars Bergholm.

Läs mer och följ utvecklingen på husbilskampen.se eller på Facebook. Där publiceras uppdateringar från opinionsarbetet och annan intressant information som berör frågan. Gilla gärna Facebook-sidan för att hålla dig uppdaterad, klicka här för att komma direkt till den.  

Publicerat 2019-07-08