Nyhet

Jubilaren Bergholm på plats när Elmia Husvagn Husbil gör comeback

När mässan Elmia Husvagn Husbil öppnar dörrarna i Jönköping 7 – 11 september är det första gången sedan 2019. Bland de medverkande aktörerna finns den nyblivna 30-åringen Bergholm Försäljning AB, en av Sveriges största importörer av husvagnar och husbilar. I den rekordstora montern visas cirka 100 fordon från Knaus, Weinsberg, Tabbert, T@B, Morelo, CI och RollerTeam.

– Vi är fantastiskt glada över att mässan kan genomföras som vanligt i år. Det finns fortsatt ett uppdämt behov hos många av oss att möta kunder, och kollegor från branschen. Vi har därutöver flera spännande fordonsnyheter att presentera, så vi är övertygade om att det kommer att bli positiva dagar, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Bergholm, som firar 30 år i branschen, fyller D-hallen på mässan med nära 100 fordon från sju varumärken när campingsverige möts under fem festliga dygn. I år har monterytan utökats ytterligare för att rymma spännande nyheter, uppdaterade favoriter och jubileumsfirande. För mässans besökare väntar även aktiviteter som oktoberfest med storband direkt från det välkända firandet i München, föreläsningar, dans och barnaktiviteter – samt, så klart, möjligheten att ta del av de senaste produktnyheterna – först av alla. Hos Bergholm hittar besökarna de nyaste skapelserna från Knaus, Weinsberg, Tabbert, T@b, Morelo, CI och RollerTeam. 

Intressanta nyheter på produktsidan och ett generellt uppsving för campinglivstilen de senaste åren, borgar för att en succémässa står för dörren. Bland nyheterna hittar vi bland annat husvagnsmodellen Knaus Azur som gör comeback, nu med en innovativ, självbärande fiberkarossteknik som gör inredningen av vagnen mer flexibel. På husbilssidan presenteras nyheterna Knaus Tourer Van för fyra resande och Weinsberg X‐Cursion van på VW-chassi. Ytterligare nya chassileverantörer gör entré på marknaden, bland annat kommer Weinsbergs CaraBus och CaraTour på Ford.

– Är man det minsta nyfiken på campinglivet kommer Elmia vara en fantastisk plats att befinna sig på under mässdagarna. Vi kommer att göra vad vi kan för att bidra till ett riktigt lyckat arrangemang, och jag är övertygad om att vi har en ovanligt rolig upplaga av mässan framför oss, konstaterar Lars Bergholm. 

Publicerat 2022-09-05