Nyhet

Kampen för rättvis husbilsskatt fortsätter

En liten husbil ska inte ha en CO2-beskattning som är dubbelt så hög som den för en 16 ton tung lastbil. Det anser vi i husbilsbranschen som med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) i spetsen, under parollen Husbilskampen, driver ett omfattande arbete för en proportionerlig och rättvis beskattning av nya husbilar.

Den beräkningsmodell för skatteuttag på husbilar, personbil klass II, som gäller från 1 september 2019 är oproportionerlig och orättvis då det inte tar hänsyn till husbilens särart och användning. Vårt mål är en beräkningsmodell som bygger på faktiska tal för hur husbilar brukas i Sverige, exempelvis hur långt och mycket en husbil faktiskt körs.

I februari lämnade Skatteverket över utredningen om förmånligare villkor avseende återbetalning av husbilsskatt till Finansdepartementet. Till följd av den har regeringen nu en ändring ute på remiss som i korthet innebär att karenstiden för att återfå skatt för den skattebefriade perioden när husbilen är avställd sänks från 15 till fyra dagar.

I Storbritannien, det enda land utöver Sverige som infört WLTP-modellen, beslutades nyligen att skrota modellen då man såg att importen av äldre husbilar med sämre miljö- och trafiksäkerhetsprestanda ökat samt att besöksnäringen skadats.

– Vi är glada över att finansdepartementet har öppnat för en justering. Men när myndigheternas system begränsar optimala villkor för av- och påställning blir det ingen rättvis lösning. Därför anser vi att man behöver följa Storbritanniens väg eller på ett liknande sätt bryta ut husbilen ur systemet så att vi hamnar på en rimlig fordonsskatt. Det är viktigt att detta hanteras inom kort så att inte branschen hinner ta allt för stor skada, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Vi inom Husbilskampen vill få till ett besked innan sommaren och vårt påverkansarbete gentemot ministrar och departement har intensifierats. Bland annat har vi skickat en begäran om en skatteändring – att skatten blir proportionerlig till fordonet – till finansminister Magdalena Andersson (S) och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

Läs mer på Husbilskampen.se.

Publicerat 2020-04-22