Nyhet

Klimatsmart swemester med husvagn och husbil

Intresset för campinglivet har växt sig allt starkare under senare år och inför sommaren 2020 är det större än någonsin. När vi nu tillåts resa inom landet och fortsatt tillämpar social distansering, är just att resa med fritidsfordon ett av de bästa alternativen.

Från och med den 13 juni får symptomfria personer resa inom Sverige. Enligt Folkhälsomyndigheten är det inte resor i sig som sprider smitta utan de sociala kontakterna. Därför är det viktigt att alla tar stort personligt ansvar och följer rekommendationer om försiktighet och social distansering. Och visst går det att resa, uppleva vårt avlånga land och ha en skön semester samtidigt som man följer myndigheternas rekommendationer!

Att resa med husvagn och husbil är ett bra alternativ som ger såväl frihet som flexibilitet och möjlighet till avskildhet. Och med ett mobilt boende är valmöjligheterna oändliga. Var, när och hur resan ska göras kan bestämmas längs vägen.

Kombinationen eget färdmedel och boende, med egna faciliteter och varor hemifrån, är några av fördelarna med ett mobilt boende. Dessutom är semester med campingfordon många gånger det mest klimatsmarta alternativet. Enligt klimatsmartsemester.se kan en familj på fyra personer under en vecka minska sitt klimatavtryck med 50 procent, jämfört med personbil, buss och tåg i kombination med hotell.

Inför annalkande sommar och semester har HRF (Husvagnsbranschens Riksförbund) tillsammans med oss på Bergholm och ett antal andra i branschen samlat information och tips kring det mesta som rör mobilt boende på sidan Ta en klimatsmart swemester. Här finns allt från inspiration till resmål och upplevelser, information om fordonskatten, kontaktuppgifter till återförsäljare av husvagnar och husbilar och inte minst kan du klimatberäkna din egen resa. Oavsett vad du söker inför din campingswemester är detta en bra plats att börja. Trevlig resa!

Publicerat 2020-06-18