Nyhet

Knaus frontar frontköket

En känsla av rymd, större ytor och mer förvaring. Det är några av fördelarna när köket placeras längst fram i husvagnen, vilket nu är fallet i tre av Knaus Südwinds planlösningar.

Det vanligaste är att en soffa eller en säng möter en när man kommer in i en husvagn. Med ett frontkök blir det istället mer fri yta vid dörren. Att Südwind har ett stort panoramatakfönster som komplement till fönstret framtill ger ett härligt ljusinsläpp som bidrar ytterligare till den luftiga känslan i vagnen.

– Det är många som reagerar just på att det känns rymligt när de kommer in i en vagn med frontkök, säger Mattias Carlsson, säljare på Fri-Bo i Sollebrunn som är en av Bergholms återförsäljare.

Eftersom frontköket fyller hela vagnens bredd finns det både mer förvaring och mer arbets- och avställningsyta än i ett kök som är placerat mitt i vagnen.

– Få andra vagnar har så mycket yta i köket. Här finns plats för kaffekokaren, kryddorna och en blomma eller något annat hemtrevligt, säger Mattias Carlsson.

En praktisk funktion i de två större planlösningarna med frontkök, PXB och PEB, är att kylskåpet har dubbelanslutning, vilket innebär att det kan öppnas från båda hållen. På så sätt är det enkelt att komma åt det som finns i kylskåpet från både köket och soffan. 

Köksplaceringen underlättar också logistiken i husvagnen. Ofta behöver man ta sig förbi köket för att komma till badrum, säng eller sittgrupp. När det istället ligger längst fram är det smidigare att röra sig i husvagnen även medan någon lagar mat.

Vagnarna har tagits emot bra, både på mässor och i utställningshallen, och hos Fri-Bo såväl som hos Bergholm har man stor tilltro till Knaus planlösningar med frontkök.

– Vi tror att det kommer att bli några av de mest populära modellerna, avslutar Mattias Carlsson.

Knaus Südwind med frontkök finns i följande modeller:

  • 500 PF – frontkök och fransk bädd.
  • 650 PXB – frontkök, queensbed och vagnsbrett badrum längst bak.
  • 650 PEB – frontkök, enkelbäddar och vagnsbrett badrum längst bak.

Klicka här för att se vilka modeller som finns i lager och var, fler vagnar rullar in under de kommande veckorna. Hitta alla återförsäljare av Knaus här

Publicerat 2018-12-18