Nyhet

Knaus Sport & Fun Black Selection – Lilla lätta husvagnen med plats för en aktiv sommar

Nya Sport & Fun är inte bara en fröjd för ögat med sitt stilrena och sportiga utförande. Populära Sport & Fun Black Selection bygger dessutom på ett stabilt lättviktschassi som lämnar utrymme för mer lastvikt och plats för cyklar, surfbrädor och annat för en aktiv fritid.

Det är många som nu planerar sin sommar och efterfrågan på campingfordon är stor. Inte minst är det naturupplevelser och aktiviteter i det fria som lockar och för den som vill ha hög boendekvalitet och nyttjandevärde är 2020 års modell av Knaus Sport & Fun ett bra val.

– Sport & Fun är en av våra sportigaste husvagnar och det nya utförandet Black Selection har tagits emot väldigt väl. Många uppskattar det fräcka utseendet och att man kan få med sig så mycket trots vagnens ringa storlek, säger försäljningschef Patrik Jonsson.

Med smart planlösning och det stabila lättviktschassit Vario X från AL-KO kan såväl cyklar eller vespa som kajak och surfbräda tas med på resan utan att överskrida viktgränsen. Det relingförsedda taket tillåter last på 75 kg och genom den 92 cm breda bakdörren lastas enkelt två cyklar in i vagnen. Ytterligare bra förvaring finns i det främre garaget.

– Detta är det första serietillverkade lättviktschassit och jag är säker på att vi kommer se det på fler modeller framöver. Knaus arbetar alltid för att utveckla sin design och att hitta nya innovationer till sina fordon, säger Patrik Jonsson.

Chassits låga vikt (upp till 30 % viktbesparing på alla ramdelar) bidrar inte bara till mer lastkapacitet utan sänker också bränsleförbrukningen, vilket leder till minskade CO2-utsläpp.

Liksom Sport & Fun Black Editions utsida har interiören ett svart och grått, men på inga sätt trist, tema. Här finns en dubbelsäng och möjlighet till ytterligare två sovplatser. Vagnen har ett stort takfönster, längsgående kök med gasolspis och 145 literskylskåp i full höjd. Och trots husvagnens lilla format finns möjlighet till dusch i badrummet.

– Campingfordon ger en fantastisk frihet och möjlighet att komma iväg, kort eller långt, och uppleva landet. Sport & Fun Black Edition ligger helt rätt i tiden då många nya målgrupper har fått upp ögonen för detta sätt att resa och bo, säger Patrik Jonsson. 

Publicerat 2020-07-03-1024