Nyhet

Kraftig efterfrågan på fritidsfordon hos Sehammars – breddar verksamheten med uthyrning av husbilar

Det ökade intresset för semester på hemmaplan går hand i hand med det ökade intresset för att hyra husbil. 1 juni blir Sehammars upphämtningsstation inom Rent and Travel, en uthyrningstjänst för husbilar. Redan nu ser bolaget ett intresse från flera delar av landet. – Kalmar ligger bra till geografiskt och man når många populära platser härifrån, som Öland och Skåne, säger Niklas Cederlöf, vd på Sehammars.

Sehammars har sålt husbilar och husvagnar i över 50 år. För ett år sedan flyttade företaget försäljningen till nya, större lokaler medan verkstaden ligger kvar på den tidigare adressen. Och det går bra för företaget, som hittills i år har ökat försäljningen med 30 % jämfört med samma period förra året. Samtidigt ökar efterfrågan på att hyra husbil, vilket har gjort att Sehammars satsar på uthyrning genom Rent and Travel.

– Vi tror att efterfrågan på att hyra husbil kommer att öka ännu mer. Genom uthyrning kan vi möta fler och nya kundgrupper, både de som vill testa innan de köper, de som inte har möjlighet eller intresse att äga en husbil själva och i och med nuläget har vi sett att en del som vanligtvis reser till södra Europa väljer att testa husbil istället, säger Niklas Cederlöf. 

Intresset för campingfordon överlag har ökat och allt fler upptäcker och uppskattar det fria sättet att resa. På Sehammars möter man att många som inte tidigare testat campinglivet.

– Vi får många frågor om sommarens semestrande, om både camping i allmänhet och våra fordon, och många ser camping som ett bra alternativ i år. Och vi träffar verkligen alla åldrar: unga familjer, pensionärer och par men även kompisgäng är en grupp där vi ser en ökning, säger Niklas.

Uthyrningskonceptet Rent and Travel lanserades i Sverige förra året, genom husvagns- och husbilsimportören Bergholm. Sedan dess har både intresset för att hyra husbil och antalet uthyrningsstationer ökat.

– Tanken är att bli rikstäckande och vi öppnar löpande fler stationer i nya delar av landet. Intresset är stort från både de som vill resa och de som vill hyra ut. Vi är glada att genom Sehammars etablera Rent and Travel i sydost, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm.

Sehammars kommer inledningsvis att erbjuda två husbilar för uthyrning, en helintegrerad modell med långbäddar från Knaus och en med dubbelsäng och fällbar säng från Weinsberg. Husbilarna körs på vanligt B-körkort och är vinterrustade för att kunna köras året runt. 

Publicerat 2020-06-01