Nyhet

Nordic Center startar med uthyrning av husbilar – tror på stor efterfrågan inför sommarens ”svemester”

Intresset för camping har ökat senaste åren, likaså intresset för att hyra sitt semesterfordon. Därför breddar Nordic Center i Lindome verksamheten genom att ansluta till konceptet Rent and Travel och hyra ut husbilar. Efterfrågan spås bli stor i sommar då ”svemester” – att semestra i Sverige – tros bli det givna alternativet.

Nordic Center i Lindome utanför Göteborg har sålt husvagnar, husbilar och camping-tillbehör till semestrande göteborgare sedan 2013. För att möta en ökande efterfrågan och önskemål om att campa utan att äga sitt fordon kompletterar företaget nu med hyrtjänst.

– Vi ser ett ökat intresse för camping och inte minst för husbilen som semester-form. Att hyra är ett bekvämt och bra sätt att testa och det ser ut som att allt fler finner möjligheten att hyra husbil intressant, säger John Lund på Nordic Center.

Påskhelgen brukar för många vara startskottet för campingsäsongen men rådande omständigheter med pandemin har lett till en lugn vår för campingbranschen, liksom merparten av svensk turism och besöksnäring. 

Däremot tros läget förbättras framåt sommaren och många experter spår att sommaren 2020 kommer präglas av semester inom landet, så kallad ”svemester”. Och då är husbil ett bra alternativ.

– Husbilen ger stor frihet och erbjuder möjlighet till avskildhet. Man kan ha med sig allt som behövs och har dessutom eget kök, dusch och toalett. Därför är husbilssemester ett bra alternativ inte minst för barnfamiljer, säger John Lund och fortsätter.

– Ur klimatsynpunkt är husbil dessutom ett av de bästa semesteralternativen eftersom den används som både färdmedel och boende. Och ju fler som reser i husbilen desto lägre klimatpåverkan.

Uthyrningstjänsten för husbilar sker genom konceptet Rent and Travel som lanserades i Sverige 2019 av husvagns- och husbilsimportören Bergholm. Ambitionen är att ha upphämtningsstationer över hela landet och Nordic Center är bland de allra första Rent and Travel-stationerna i Göteborgstrakten. I egen regi erbjuder Nordic Center även uthyrning av husvagnar.

Publicerat 2020-04-24