Nyhet

Nu går det att hyra sin husbil enkelt och tryggt

Sedan många år har försäljningen av fritidsfordon ökat i rekordtakt. Samtidigt har det funnits en växande efterfrågan på en hyresmarknad för husbilar. Nu blir det möjligt – oavsett var i landet man bor.

Kanske handlar det om en potentiell köpare som vill prova på vilken husbil som passar just denne, som vill testa olika modeller och prisklasser innan beslut om köp är taget. Eller barn-familjen, kompisgänget och aktiva pensionärer som helt enkelt nöjer sig med att hyra, med allt vad det innebär av bekvämligheter.

Nu lanseras en ny möjlighet att upptäcka den frihet en fritid och semester på fyra hjul innebär. Rent and Travel är ett samarbete mellan den tyska husvagns- och husbilstillverkaren Knaus Tabbert Group och den svenska importören Bergholm – i ett unikt och riksomfattande hyreskoncept.

– Rent and Travel kommer att bli den första och enda kedjan som har uthyrningsstationer i hela landet. I nuläget finns uthyrare i Kristinehamn, Luleå och Norrköping. Fler uthyrare är på gång och vi kommer löpande att fylla på med nya orter. Dessutom finns planer på vidare lanseringar i Norden, säger Erika Johnsson, bokningsansvarig på Rent and Travel Sverige.

Rent and Travel är ett varumärke och koncept som ska bygga på en hög servicefaktor. Exempelvis är det alltid fritt att lämna sin privata bil hos uthyraren under husbilssemestern.

– Det ska vara enkelt för hyrestagare. Allt ska gå att lösa och vara inkluderat på ett och samma ställe. Vi har en unik hyrbilsförsäkring och assistans som hjälper hyreskunden om olyckan skulle vara framme. Det ska helt enkelt inte vara mer komplicerat än att idag hyra en vanlig personbil eller ett släp, berättar Erika. 

Publicerat 2019-04-16