Nyhet

Nya plåtisar erbjuder marknadens största bäddyta och toppläge med stilfullt och smart popup-tak

Knaus och Weinsbergs campervans för 2021 erbjuder det bästa av två världar – en kombination av plåtisens kompakta och smidiga egenskaper med extra utrymme tack vare ett nyutvecklat popup-tak och marknadens största bäddyta.

De så kallade plåtisarna blir allt populärare, inte minst bland yngre och aktiva som använder fordonen under såväl semester som sportaktiviteter. Det lilla formatet, framkomligheten och priset är några anledningar. Och även om man önskar bra utrymmen och sovplatser finns ingen anledning att välja bort plåtisen.

Med Knaus och Weinsbergs utbud av campervans för 2021 erbjuds användarna extra vistelseyta och marknadens bredaste bäddyta – tack vare ett nyutvecklat, stilfullt och smart uppfällbart popup-tak.

– Det här är verkligen ett bevis på Knaus Tabberts intelligenta design med många innovativa och praktiska funktioner. Popup-taket ger användaren en snygg och smart plåtis i två våningar, 360 graders utsikt när man vill ha det och helt insynsskyddad när så önskas, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning.

I den uppfällbara delen finns en rymlig och bekväm sovplats på hela 200x135 cm, smarta förvaringsfack, USB-uttag och härlig stämningsbelysning. Det extra utrymmet har insynsskydd, insektsnät och mörkläggning för att tillgodose alla önskemål och behov. Dragkedjan kan endast öppnas från insidan och utrymmets slutna under-konstruktion och varmluftsventiler ger en behaglig temperatur och klimat.

– Det är enkelt att ta sig upp till övervåningen och tack vare den stora avsatsen i bilen känns det inte trångt även när stegen utfälld och man är många i bilen. Med detta smarta tillval för exempelvis Knaus populära Boxstar 600 Family får man upp till sju sköna sovplatser, säger Lars Bergholm.

Popup-taket tillverkas i ett stycke och är byggt med toppmodern LFI-teknik (lång fiberinjektion) för bästa stabilitet och isoleringsvärde. För optimala luft- och ljusför-hållanden är den integrerade takhuven placerad precis ovanför campingbilens entré i nedfällt läge.

Popup-taket finns som tillval till de flesta planlösningar av Knaus Boxstar och Boxlife samt Weinsberg CaraBus och CaraTour. Taket har en aerodynamisk form för lågt luftmotstånd och bästa köregenskaper. Den förlängda ramen bidrar också till fordonens snygga och harmoniska linjer. 

Publicerat 2020-10-02