Nyhet

Fyrhjulsdrift och frontkök hos Bergholm på Elmia

Sommaren må sjunga på sista versen men campingvärlden lägger i en extra växel. På onsdag inleds Elmia Husvagn Husbil och det senaste inom fritidsbranschen visas.

- Vi tar med oss över 80 fordon, många av dem är helt nya och presenteras för första gången på den svenska marknaden, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Under den fem dagar långa mässan ställer Bergholm ut smidiga husvagnar modell mindre, husbilar i absoluta premiumsegmentet och i princip allt däremellan. En av nyheterna är Van TI Plus från tyska Knaus, en husbil som sticker ut eftersom den byggts på MAN TGE-chassi. Husbilen har framhjulsdrift som standard och finns med bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift som tillval.
– Fyrhjulsdrift är ganska ovanligt och har varit efterfrågat eftersom det ger en bättre körupplevelse både på svårare vägunderlag och under vintern, säger Patrik Jonsson. 

En annan sak kunderna har sett fram emot är frontkök i husvagn och nu lanseras tre planlösningar med just detta. Serien heter Südwind och är helt nyritad inför 2019. Südwind finns även fortsättningsvis i utförandet Scandinavian Selection, rustad med vattenburen central- och golvvärme inför de kallare årstider som kommer.

Med start på Elmia Husvagn Husbil gör Bergholm även en bredare satsning på varumärket RollerTeam och tar in hela det italienska varumärkets produktportfölj i utbudet. Bland annat visas helt nya Kronos, en prisvärd instegsmodell med hög standardutrustning. Det är möjligt att välja mellan Ford- eller Fiatchassi och samtliga bilar i serien har bland annat backkamera och solpanel. 

Utöver fordonsnyheterna presenterar Bergholm även det nya uthyrningskonceptet Rent & Travel. Detta i samarbete med den tyska producenten Knaus Tabbert som står bakom flera av de varumärken Bergholm representerar på den svenska marknaden. 

Bergholm och företagets återförsäljare ställer ut i monter D01:42.

Publicerat 2018-09-03