Nyhet

Nyheter 2024: Weinsberg satsar på vanlife

Omvärldsläget till trots har Weinsberg inte bromsat inför 2024 års produktlanseringar. Nya husbilsmodeller och layouter väntar och mycket följer det mindre, lättare och smidigare spåret. Dels med miljöperspektivet i åtanke, dels för att underlätta för nybörjare. – Vanlife har blivit en enorm trend de senaste åren, vilket vi ser att Weinsberg har tagit fasta på inför 2024. Nu går det att köpa en färdig vanlifebil, CaraLife. De som inte är proffs på att bygga, svetsa och renovera fordon kan nu också hoppa på trenden, säger Patrik Jonsson, platschef på Bergholm.

X‐Cursion CUV och X‐Cursion CUV EDITION [PEPPER]

Smidig men rymlig – det är Weinsbergs nya X-Cursion CUV. När Weinsberg konstruerade modellen var det med syfte att minska bränsleförbrukningen, i och med att dess låga höjd ger mindre luftmotstånd i jämförelse med en högre modell. 

– Det höjbara taket gör att husbilen med bara ett knapptryck får en inre takhöjd på hela 217 cm i boläge. Det gör att X-Cursion CUV gör sig bra såväl i stan som på camping- eller ställplatsen, säger Patrik Jonsson.

X-Cursion CUV är baserad på samma dynamiska chassi som en VW T6.1-skåpbil. På insidan finns ett välutrustat kök, badrum med toalett och upp till fyra bäddar – beroende på modell och tillval. Insidan är klädd i trä och varma färger, vilket bidrar till en mysig och stilfull känsla. X-Cursion CUV finns från lansering även i en specialmodell, EDITION [PEPPER].

CaraLife

Vanlife har varit på mångas läppar de senaste åren och på sociala medier kan vi ta del av massvis av personer som bygger om fordon och reser runt i världen med. Detta hade Weinsberg i åtanke vid skapandet av CaraLife – en smidig campervan som öppnar dörren för en ung och aktiv målgrupp att testa på vanlife, även om man inte är proffs på att bygga själv.

– Vi ser ett stort intresse för husbilar även i den yngre målgruppen, vilket är superkul. Därför känns det helt rätt i tiden att Weinsberg satsar på en sådan här modell inför 2024, säger Patrik Jonsson.

CaraLife är en liten husbil med stor komfort. Hemligheten är att de olika funktionerna, som dusch och toalett, tas fram när man väl behöver dem. Resten av tiden fungerar ytorna som sällskapsyta eller sovplats. Denna lösning gör att bilen är liten och smidig, väl lämpad för nybörjare eller stadskörning, samtidigt som den inte tummar på faciliteterna.

Publicerat 2023-08-24