Nyhet

Nytt rekordår med nya målgrupper!

Pandemi, Covid, flockimmunitet, Folkhälsomyndigheten, Tegnell, hemester och svemester, Det är bara några av alla nya ord och namn vi fått stifta närmare bekantskap med under det senaste året, ett år som inneburit att vår bransch visar rekordsiffror i väldigt många fall.

Dessutom vet vi att flera av våra återförsäljare fått ”damma av” gamla svar till nybörjare, som aldrig tidigare satt sin fot i en husvagn eller husbil.

Modellåret 2020–2021 är ett rekordår där vi uppskattar att närmare 30–35 procent av fordonen har köpts av personer som är helt nya på camping med fritidsfordon. Det är också förklaringen till att alla i branschen haft så väldigt lite inbytesfordon att sälja som begagnat. De flesta har ju köpt för första gången.

Trots pågående pandemi gjorde vi flera lyckade och spännande marknadsföringsinsatser under året. De kröntes med vår egen mässa ”Smaka på Camping” som vi genomförde på Elmia i Jönköping för första gången precis när restriktionerna hade släppt. Vi hade hoppats på 4 000 besökare men det slutade på 7 000, vilket är helt fantastiskt. Detsamma gäller antalet sålda fordon under mässan, som slutade på 150 stycken.

Publicerat 2021-12-15