Nyhet

Weinsberg CaraCito – genomgående modern och helt elektrisk husvagn för medvetna och bekväma campare

CaraCito, den första helt eldrivna husvagnen från Weinsberg, är unik på många sätt – helt utan gasol och med kompressorkyl, elspis, elektrisk uppvärmning och klimatanläggning som standard. CaraCito är en bekväm, smart och modern vagn.

Weinsbergs fingertoppskänsla för design gör ingen besviken och är verkligen påtaglig i den nya husvagnen CaraCito. Vagnen är ljus och modern med genomtänkta detaljer så som handtagslösa överskåp och USB-uttag. CaraCito har dessutom en låg totalvikt vilket gör att vagnen kan dras med de flesta bilar.

– CaraCito är helt unik i sin prisklass och en husvagn som jag tror tilltalar många unga, stilmedvetna människor och familjer. Här har Weinsberg verkligen drivit utvecklingen framåt och jag är övertygad om att CaraCito kommer bana väg för många kommande modeller, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm Försäljning.

På utsidan ger CaraCito intryck av en liten och kompakt husvagn, men insidan gör ingen besviken. Den ljusa och moderna interiören, i kombination med smarta planlösningar och förvaringsutrymmen, gör den till ett bra fritidsfordon för såväl två som fler resande.

CaraCito finns i fem planlösningar med långbäddar, tvärbäddar och barnkammare. Husvagnen har genomgående Weinsbergs höga komfort och kvalitet med solid och funktionell möbelkonstruktion. 

Det välutrustade köket har exempelvis rostfritt handfat, köksbänk och bordsskiva med inredning i medelhavsstil, ett 60 liters kylskåp, elspis med keramikhäll och två plattor.

I badrummet finns handfat, toalett och hyllor med gott om förvaringsutrymme och för den som önskar finns duschutrustning som tillval.

CaraCito är Weinsbergs första husvagn utan gasol men säkerligen inte den sista.

– Det finns många fördelar med eldriften, såväl praktiska och bekväma. Inga tunga gasolflaskor som ska bytas ut och dessutom kan gasolkofferten i vagnens front istället användas som extra förvaringsutrymme, säger Lars Bergholm.

För den som önskar finns gasolpaket som tillval. Närmare bestämt en tvålågig gasolspis och Truma-S värmesystem och kylskåp med gasoldrift.

Weinsberg CaraCito 2021 erbjuds i Sverige via Bergholms återförsäljare från oslagbara 160 000 kr. Naturligtvis kan husvagnen uppgraderas och anpassas med olika alternativ och paket. Läs mer på www.weinsberg.se.

Fakta: Weinsberg CaraCito

Planlösningar: 5 (390 QD, 450 FU, 470 EU, 470 QDK, 500 QDK)

Sovplatser: Upp till 7

Längd: 5,93 – 7,19 meter

Totalvikt: Från 1 000 kg. 

Publicerat 2020-09-22